Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Održana edukacija o poslovanju u seoskom turizmu Vojvodine

Održana edukacija o poslovanju u seoskom turizmu Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Treće po redu predavanje, u okviru ciklusa predavanja o poslovanju u seoskom turizmu, čiji je inicijator Turistička organizacija Vojvodine, realizovano u saradnji sa konsultantskom kućom „Futurizam“ iz Novog Sada i sa turističkim organizacijama Zrenjanina i Rume, i uz podršku Privredne komore Vojvodine, održano je u petak, 16.12.2016. godine, u velikoj sali Privredne komore Vojvodine.

Održane su ukupno tri edukacije, po jedna u Banatu (u Zrenjaninu), Sremu (u Rumi) i Bačkoj (u Novom Sadu) i okupile su preko 100 učesnika. Edukacija je bila usmerena ka seoskim domaćinstvima, kategorisanim i onima koja to još nisu, mladima koji žele da se uključe u turističku delatnost, ali i svima drugima koji se ovom delatnošću već bave kao što su zaposleni u turističkim organizacijama, osobama uključenim u seoska domaćinstva i registrovana poljoprivredna gazdinstva na prostoru Vojvodine.
Cilj je bio da se osim same edukacije u teoretskom smislu, gde se govorilo o zakonskoj regulativi, finansijskom poslovanju, i marketingu, čuju i iskustva iz prakse, najčešći problemi koji se javljaju na terenu te da se zajednički pokušaju naći najbolja rešenja.
Objedinjeni zaključci iskoristiće se kao smernice za dalji razvoj seoskog turizma, a Priručnik o ruralnom turizmu izrađen u toku 2015. godine možete preuzeti na: http://vojvodinaonline.com/media/2015/12/Ruralni-vodic-2015-Latinica1.pdf.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com