Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Najbolji novogodišnji program za 2017. u gradu ovenčanom dvema evropskim titulama u 2016

Najbolji novogodišnji program za 2017. u gradu ovenčanom dvema evropskim titulama u 2016

  • PDF

Muzički novogodišnji program u Novom Sadu nikada nije bio bogatiji. U četiri praznična dana, na četiri lokacije, Novosađane očekuje nastup više od sto izvođača, od čega šezdeset simfoničara. Muzički program koji će trajati duže od četrdeset sati biće kolaž džeza, popa, roka, do muzike za decu, filmske, elektro i klasične muzike, a nastupiće Irie FM, Zemlja gruva, Drum’n’zez, Simfonijski orkestar NS2021 sa Sergejem Trifunovićem, novosadski Big Bend koji će nastupiti sa Bojanom Stamenov i mnogi drugi.

- Ponosan sam što Evropska prestonica kulture 2021 i Omladinska prestonica Evrope 2019, u bližoj i daljoj okolini organizuje najspektakularniji doček Nove 2017., u kojem će nastupiti veliki umetnici i zvezde sa ovih prostora, a da to Grad Novi Sad, osim troškova za angažovanje redarske službe i obezbeđivanja zauzeća javne površine za organizaciju dočeka, neće koštati ništa - izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević povodom najave muzičkog programa za predostojeće praznike.
Osim zadovoljstva nastupom najvećih imena muzičke scene sa naših prostora, takođe je istakao benefite koje će imati novosadski hotelijeri, ugostitelji, taksisti, vlasnici lokala, prodavnica, s ozirom na interesovanje koje će vladati za ovakav doček.
- Kada imate ovakve umetnike i zvezde sa ovog prostora, koje će predvoditi Zdravko Čolić, možete da očekujete prepun, možda na najlepšem u zemlji, Trgu Slobode, i hiljade gostiju kojima će upravo ovi koncerti biti povod dolaska za praznike u ovaj grad.
Organizacioni tim „Novi Sad 2021“ programski i vizuelno se uključio u proslavu praznika: dva Božića i dve Nove godine sa koncertnim i festivalskim programom na četiri lokacije. Programi će biti održani 30- 31. decembra, 1. i 13. januara, na četiri bine: Trgu slobode, Trgu republike, Studiju „M“ i u Dunavskom parku.
Predsednik organizacionog odbora „Novi Sad 2021“, gospodin Nemanja Milenković, je istakao da je period od 25. decembra do 13. januara period kada u Novom Sadu deca dobijaju četiri poklona, period koji na najlepši način predstavlja nemateijalnu kulturnu baštinu Grada. To je vreme istiniske i žive interkulturalnosti, vreme kada se slavi tolerancija, mir, ljubav i radost. Gospodin Milenković je istakao da će u ovim prazničnim nastupima biti prožet duhom ovog grada, stihovima njegovih najznačajnijih pesnika: Čika Jove Zmaja, Branka Radičevića, Duška Trifunovića i Đorđeta Balaševića, i da u skorije vreme očekuje pesmu na stihove još jednog velikana, Mike Antića.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com