Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Održan III Dan ambasadora Kongresnog biroa Srbije

Održan III Dan ambasadora Kongresnog biroa Srbije

  • PDF

U sredu, 21. decembra 2016. u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma održan je treći Dan ambasadora u organizaciji Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije. Ovom prilikom promovisani su novi članovi Kluba kongresnih ambasadora Srbije. Klub je ustanovljen kako bi predstavnicima akademske, naučne i stručne zajednice koji su značajno doprineli promociji zemlje kao kongresne destinacije, bilo odato priznanje za njihov entuzijazam i rad na podsticanju saradnje kongresne industrije i strukovnih udruženja aktivnih na međunarodnom planu.

Događaj je objedinjen sa proslavom 10 godina uspešnog rada Kongresnog centra „Master“ koji je bitno unapredio kongresnu ponudu i pomogao pozicioniranju Novog Sada na kongresnoj mapi u regionalnim i međunarodnim okvirima. Novosadski sajam dodelio je zahvalnice svojim dugogodišnjim partnerima koji su, kroz saradnju sa Kongresnim centrom „Master“, dali doprinos razvoju kongresne industrije u Srbiji.
Skupu su prisustvovali i obratili se visoki zvaničnici Pokrajinske Vlade, Grada Novog Sada i Turističke organizacije Srbije. Istaknuti su do sada postignuti rezultati i perspektive daljeg razvoja kongresne industrije, posebno imajući u vidu da industrija poslovnih putovanja pruža usluge visokoplatežnim gostima koji na destinaciji troše u proseku oko 1.000 evra na dan.
Pored 17 postojećih, ove godine promovisano je novih 20 članova Kluba kongresnih ambasadora. Oni su u prethodnom periodu, zajedno sa kongresnom industrijom u našoj zemlji, prošli čitav put u pripremi i dobijanju kandidature za održavanje velikog međunarodnog skupa.
Poseban doprinos razvoju kongresnog turizma Srbije i time zaslužili titulu ambasadora, dali su:
Prof. dr Lukas Rasulić, predsednik Udruženja neurohirurga Srbije, potpredsednik i budući predsednik Udruženja neurohirurga jugoistočne Evrope, rofesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu;
Akademik prof. dr Marko Bumbaširević, predsednik Evropske federacije udruženja za mikrohirurgiju, predsednik Srpske ortopedsko-traumatološke asocijacije, predsednik Srpskog udruženja za hirurgiju šake, predsednik Srpskog udruženja za rekonstruktivnu mikrohirurgiju, redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu;
Dr Svetlana Balešević Tubić, generalni sekretar Semenarske asocijacije Srbije, naučni savetnik u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada;
Dr Vladimir Miklič, redsednik Međunarodnog udruženja za suncokret, aučni savetnik u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada;
Dr Ivana Ćuruvija, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih vodiča Srbije, član Izvršnog odbora Svetske federacije udruženja turističkih vodiča i rukovodilac Odeljenja za obuku.
Za organizaciju međunarodnih kongresa u oblastima iz kojih dolaze tokom 2015/2016/2017 nagrađeno je 13 organizatora kongresa i naučnih skupova.
Kongresni biro Srbije, koji posluje kao zasebno odeljenje Turističke organizacije Srbije, promoviše našu zemlju kao destinaciju za održavanje međunarodnih kongresa. Partneri Kongresnog biroa su hoteli, kongresni prostori, specijalizovane agencije i ostali pružaoci usluga u industriji koja u Srbiji beleži snažan rast u poslednjih deset godina. U odnosu na 2007. godinu, kada je Biro formiran, Srbija je sa 69. mesta u svetu i 11 održanih kongresa, prema podacima Međunarodne kongresne asocijacije – ICCA, u 2014. godini došla na 46. poziciju sa 67 održanih međunarodnih kongresa. Ovo je četvrta godina zaredom da su Srbija i Beograd u kategorijama zemalja i gradova među prvih 50 destinacija u svetu.

Više fotografije možete da pogledate na našoj Facebook stranici:
https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1495988380414650.1073743634.100000105079334&type=3&pnref=story
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com