Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back KULTURA LIČNOSTI Vasilije Kovačev: Vojvodina inspiracija za modnu reviju

Vasilije Kovačev: Vojvodina inspiracija za modnu reviju

  • PDF

Pošto je doživeo ovacije na septembarskom New York Fasion Week-u, koji smatra krunom svog petnaestogodišnjeg rada, Zrenjaninac, Vasilije Kovačev je svoju kolekciju za proleće/leto 2017. pod nazivom „Šapat jutarnjih zvezda“ prikazao i na SFW-u. Inspiraciju je našao u svojoj rodnoj Vojvodini, njenim suncem okupanim poljima, ljudima koji u njoj žive i jednoj ljubavnoj priči.

Uz pomoć SFW-a, sa kojim je tokom poslednjih godina ostvario plodnu saradnju, i uz čiju podršku je nastupao na Poland Fashion Week-Lodz, Atina FW, Montenegro FW, Feeric FW u Sibiu, Rumunija, na red je došla i najprestižnija nedelja. Kolekciju za New York Fashion Week spremao je punih godinu dana. Zato što je njujorška publika svašta videla i mnogo zna, te prepoznaje kada joj neko podilazi, odlučio je da predstavi ono što najbolje poznaje, a to je Vojvodina, koja je i do sada bila njegova najveća inspiracija. Svoju kolekciju je prokomentarisao kao nešto što nije etno, ali da svako može da prepozna Vojvodinu u njoj. Prikazana poslednjeg dana oduševila je i novosadsku publiku.
- Još uvek se osećam kao da sam na početku karijere. Ja sam u modi, moda je u meni - izjavio je Vasilije Kovačev, koji je posle NYFW-a imao osećaj kao da se vratio sa Tibeta, i tako produhovljen i nadahnut, odlučio je da pusti da sve ide svojim tokom.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com