Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Proglašene najbolje škole i pojedinci u akciji Energija je svuda oko nas

Proglašene najbolje škole i pojedinci u akciji Energija je svuda oko nas

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na završnoj svečanosti 24.01.2017. godine u 12 časova u holu zgrade Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine (Bulevar Mihajla Pupina 16, Novi Sad) proglašene su najbolјe osnovne i srednje škole u Vojvodini učesnice akcije „Energija je svuda oko nas“. Najbolјim pojedincima i školama su tom prilikom uručene nagrade. Dve najbolјe škole sponzor nagrađuje sa računarskim konfiguracijama i vrednim knjigama, a učenicima i mentorima će biti dodelјene takođe vredne nagrade.

„Energija je svuda oko nas“ je manifestacija koja se odvijala osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini tokom 2016. godine. Ova akcija je realizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment Privredne akademije u Novom Sadu. Organizator i realizator je bio Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike.
Ovim projektom se ukazuje, ne da energije ima u izobilјu, već da oko nas postoje razni izvori i razne mogućnosti da se do nje dođe, a koje do sada nismo koristili, kao i efekti štednje.
S obzirom da su prethodne realizacije projekta zadovolјile i prevazišle očekivanja, ova je još više doprinela promociji postavlјenog cilјa, jer je projekat inoviran i bioi je obogaćen na bazi sugestija i iskustava iz prethodne realizacije.
Manifestacije u koje su uklјučeni učenici osnovnih i srednjih škola predstavlјa najcelishodniji put ka razvijanju odnosa prema energiji koja je sve veći problem civilizacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com