Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Industrijski park Beograd IPB uskoro gradi treću halu u Šimanovcima

Industrijski park Beograd IPB uskoro gradi treću halu u Šimanovcima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Kompanija IPB koja u svom vlasništvu poseduje 180 hektara građevinskog zemljišta, osnovana je sa ciljem izgradnje savremenih logističkih centara u jugoistočnom delu Evrope u industrijskoj zoni 5.1 u Šimanovcima. Ideja je bila da se stvore uslovu za stabilnu vezu Evrope sa Bliskim istokom. Geostrateški položaj industrijske zone u Šimanovcima je takav da omogućava kvalitetan i brz razvoj same zone i svih kompanija u njoj..

U razvoju industrijske zone 5.1 u Šimanovcima urađena je kompletna planska dokumentacij, a ista je odobrena od svih potrebnih državnih institucija.
Dalji planovi komanije IPB usko su povezani sa nastavkom razvijanja zone i izgradnje novih objekata slične namene kao prva dva. Za potrebe IPB izgrađena je saobraćajnica u dužini od 5 km za teški saobraćaj, doveden je optički kabl i obezbeđeno neprekidno napajanje električnom energijom snage 8 MW, a u fazi je pokretanje izgradnje vodovodne mreže.
Nakon dva izgrađena logistička centra i to objekat IPB01 povrsine 11.500m² koji je dat u zakup kompanijama Milšped i DM i objekat IPB02 povrsine 11.300m² koji je u zakupu kompanija Milšped i Bosch, IPB najavljuje početak gradnje još jedne, treće po redu, poslovne hale površine od 7.500 m2. Zavšetak radova je planiran je za juli 2017. godine kada će u zakup ući kompanija svetskog renomea.
U Industrijsku zonu investirano preko 19 miliona evra, izgrađeni su objekit po svim svetskim i evropskim standardima. Objekti su energetski efikasni, građeni po najvišim standardima, kao i standardima FM Globala koji je vezan za protivpožarnu zaštitu i sprinkler sistem. Na raspolaganju su objekti sa utovarno pretovarnim rampama Crawford sistema, sprinkler sistemom po FM Globalu, osvetljenje je Zumtobel, a tu je i kontrola ulaza, video nadzor kompletnog kompleksa sa preko stotinu instaliranih kamera i niz drugih tehnologija.
IBP je zainteresovan za zajednička ulaganja sa inostranim ulagačima kojima su potrebni distributivni centri, cargo centri, poslovno-skladišni objekti, proizvodni pogoni, sve zarad daljeg razvijanja industrijske zone 5.1 u Šimanovcima. Saradnja sa tim kompanijama može ići u pravcu prodaje zemljišta, zajedničkog ulaganja u izgradnju i partnerskog upravljanja objektima koji mogu biti sportsko rekreativnog i hotelsko-ugostiteljskog sadržaja. Moguća je i izgradnja proizvodnih pogona, distributivnih centara, skladišta jer sve to omogućava Plan detaljne regulacije. Trenutno pregovaraju sa više kompanija a sa jednom su u završnoj smo fazi pregovora o izgradnji objekta površine oko 30.000 m2.
Prednosti iznajmljivanja skladišta u odnosu na gradnju sopstvenog ogladaju se pre svega u niskim cenama zakupa, zatim u činjenici da klijent nema problema oko papirologije i administracije, već ulazi u objekat koji je zavšen i uknjižen. Osim toga, klijent nema obavezu traženja i kupovine zemljišta što je velika prednost ako se zna da je potrebno više od 12 godina za povraćaj investicije ako se gradi skladište!

Mr Zorica Vuletić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com