Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Tešnje povezivanje Privredne komore Vojvodine i Pokrajinske vlade

Tešnje povezivanje Privredne komore Vojvodine i Pokrajinske vlade

  • PDF

U susret Svečanoj akademiji, koja će pod nazivom „Na tradiciji u budućnost“, biti održana 07. februara 2017. godine, povodom obeležavanja 98 godina od osnivanja Privredne komore Vojvodine, u sredu, 02. februara, u sali pri kabinetu predsednika PKV, održana je press konferencija. Tom prilikom predstavljen je program svečanosti sa akcentom na potpisivanje Sporazuma između Pokrajinske vlade i Privedne komore Vojvodine, koji treba da obezbedi kontinuranu i trajnu saradnju ove dve institucije.

Sporazum će u ime Pokrajinske vlade potpisati njen predsenik, gospodin Igor Mirović, a ispred Komore Vojvodine, novoizabrani predsednik, gospodin Boško Vučurević.
Svečana akademija će biti prilika za susret predstavnika PKV, PKS i Pokrajinske vlade sa više od 100 privrednika, kojima će se obratiti predsednik Pokrajinske vlade, gospodin Igor Mirović i predsednik Privredne komore Srbije, gospodin Marko Čadež.
Krajem prošle godine na čelo PKV došao je gospodin Boško Vučurevć, diplomirani ekonomista, koji je veći deo profesionalne karije, preko 30 godina, proveo radeći u spoljnoj trgovini, kasnije i kao menadžer u NIS-u, u Frankfurtu, Rumuniji i Bosni, nauman da svoje veze i iskustvo u toku svog mandata, narednih pet godina, stavi u funkciju razvoja privrede Vojvodine i Srbije. Prema njegovima rečima, na vrhu prioriteta ovog saziva PKV biće privlačenje novih investicija, otvaranje preduzeća, izgradnja PKV kao „mosta“ koji povezuje privrednike i pokrajinske sektretarijate.
- Svečanom akademijom nastavljamo tradciju koju ćemo i dalje da negujemo, ali i da promovišemo naš početak rada i alate za funkcionisanje PKV u narednom periodu, a u skladu sa novim Zakonom o komorama donetom prošle godine, koji je stupio na snagu 1. januara 2017., kao samostalni privredni subjekt u jedinstvenom komorskom sistemu. Kao regionalna PK sa svojim subjektivitetom po određenim članovima Novog zakona u saradnji sa PK Srbije, pripremili smo predlog sporazuma u kojem će PK Vojvodine definisati sve svoje aktivnosti i gde će se pozicionirati u tom jedinstvenom komorskom sistemu. Naš zadatak je da se nametnemo svojim radom, stručnošću, saradnjom sa naukom, kao i privrednim subjektima, da PKV bude spona između privrede, PKS, Pokrajinske vlade, a samim tim i sa Republičkom vladom – istakao je gospodin Vučurević.
U narednom periodu, kako naglašava predsednik, PKV se neće zadržati samo na tradiciji, jer cilj je zaključivanje Sporazuma sa Pokrajinskom vladom, definisanje i realizacija razvojnih projekata Pokrajine. Ovim će se PKV, kroz analizu baze podataka kojom raspolaže, maksimalno uključiti u strategiju razvoja privrede AP Vojvodine.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com