Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE HRANA Pršutijada od petka do nedelje u Mačkatu

Pršutijada od petka do nedelje u Mačkatu

  • PDF

Porta crkve Sv. proroka Ilije u Mačkatu, biće od petka, 10 februara u 11:00h do nedelje, 12 februara u 18:00h mesto održavanja kultne zimske zlatiborske Manifestacije - “Pršutijade”.
Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna "Pršutijada" je po svojoj masovnosti i geografskom poreklu posetilaca spada u red nacionalnih manifestacija. Pršutijadu poseti preko 10 000 posetilaca iz čitave zemlje, a ideja za pokretanje događaja proistekla je od lokalnih proizvođača sa ciljem da se doda vrednost proizvodu koji se tradicionalno proizvodi na uskom području, standardizuje kvalitet, zaštiti geografsko poreklo i očuva pašni tov i naravno promocija.

Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna "Pršutijada" je po svom sadržaju privredna, ali zbog toga što se izlaže nešto karakteristično za gastronomiju ovog kraj to je donekle i etnografska. Pored izlaganja i prodaje suvomesnatih proizvoda, propratni program čine predavanja iz oblasti ruralnog razvoja i kulturno-umetnički program, što je komplementarno osnovnom sadržaju. Dođite i probajte tradiciju.
Organizaciju ovogodišnje regionalne manifestacije 17. Sajam suvomesnatih proizvoda u Mačkatu “Pršutijada 2017” će podržati Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta "Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama“ uz finansijsku pomoć Evropske Unije.
Kontrolu kvaliteta suvomesnatih proizvoda vršiće Jugoinspekt kao najstarija i najveća državna nezavisna specijalizovana stručna akreditovana međunarodno priznata kontrolna organizacija u Srbiji i u celom regionu, čija je pretežna delatnost kvantitativno-kvalitativna kontrola, laboratrijska ispitivanja i sertifikacija proizvoda i usluga.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com