Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Razmotrene mogućnosti unapređenja saradnje Novosadskog i Minhenskog sajma

Razmotrene mogućnosti unapređenja saradnje Novosadskog i Minhenskog sajma

  • PDF

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković posetio je u sredu, 08.02.2017. godine, Mađunarodni sajam sporta u Minhenu, a u razgovoru sa generalnim direktorom Minhenskog sajma Klausom Ditrihom, razmotreni su potencijali moguće saradnje između Minhenskog i Novosadskog sajma, razmena iskustava u organizaciji sajamskih manifestacija, kao i unapređenje učešća u međunarodnim sajamskim institucijama.

- Aktivnosti sajamskih kuća u velikoj meri doprinose živoj privrednoj aktivnosti u regionima u kojima posluju, a primer Minhenskog sajma koji je u vlasništvu grada Minhena i pokrajine Bavarske, i koji je jedan od najvećih na svetu, pokazao se kao uspešan. Sajmište u Minhenu je 1998. godine, u potpunosti izmešteno na periferiju i uređeno je po principu energetske efikasnosti, što doprinosi niskim troškovima održavanja i visokoj efektivnosti. Upravo u tom smeru treba da se kreće i Novosadski sajam, a izgradnja fotonaponske elektrane koju planiramo u narednom periodu, samo je prvi korak u tom smeru - rekao je Cvetković.
On je tom prilikom pozvao direktora Minhenskog sajma Klausa Ditriha, koji je i član Borda direktora međunarodne sajamske asocijacije UFI, da poseti Međunarodni poljoprivredni sajam, koji se od 13. do 19. maja održava na Novosadskom sajmu.
Sa oko 30.000 izlagača iz više od 100 zemalja sveta i preko dva miliona posetilaca iz više od 200 zemalja, Sajam u Minhenu, spada među pet najvećih u svetu. Pored toga, Sajam u Minhenu organizuje stručne sajmove i u Aziji, Rusiji, kao i Srednjem Istoku i u Južnoj Americi.

Služba korporativnih komunikacija
Novosadski sajam
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com