Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Hemijski i Geo vikend i još mnogo toga na novosadskom PMF-u

Hemijski i Geo vikend i još mnogo toga na novosadskom PMF-u

  • PDF

Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, novosadskog PMF-a, nastavlja manifestaciju Hemijski vikend. Ove godine hemijski vikend je kombinacija interaktivnih radionica, naučno-popularnih predavanja i druženja sa nama kako bi budućim studentima predstavili šta sve mogu da rade nakon završenih studija. 

Sve posetioci biće uipoznati gde sve može da radi diplomirani hemičar, biohemičar ili analitičar zaštite životne sredine, na kojim radnim mestima mogu da provedu svoj radni vek i sta ih očekuje u budućnosti tokom svog posla. Na ovaj način želi se olakšati budućim studentima u pravom odabiru njihovog zanimanja jer to je nešto što se bira za ceo život pa i odabir treba da bude pametan. Zato akciju ove godine opisuje slogan MOJA BUDUĆNOST - MOJ IZBOR.
Manifestacija ćee biti održana u subotu 25. februara 2017. godine od 10:30 časova, a pozivaju se svi zainteresovani da sa predstavnicima PMF-a provedu uzbidljivo i zanimljivo subotnje prepodne.
Istog dana, na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo održava se Dan otvorenih vrata, GEO VIKEND - ''Istražuj, putuj i uživaj!'' U sklopu ovog događaja održaće se interesantna predavanja studijskih programa kroz naučno-popularni prikaz svih smerova. Posetioci će videti i dve demonstrativne radionicame iz gastronomije (Svet ukusa) i lovnog turizma (Rogovlje ili rogovi pitanje je sad?)
Ono po čemu će ovaj GEO VIKEND biti poseban, jeste i takmičenje iz geografije ''Geoolimpijada'' za učenike srednjih škola, koje se održava prvi put, a već sada je prijavljeno više od 40 takmičara! Takmičenje počinje u 10.00h, a svi zainteresovani treba da se prijave najkasnije do utorka 21. februara 2017. do 12.00h.
PMF je ove godine domaćin i Okružnog takmičenja iz fizike, koje se održava 26. februara na Departmanu za fiziku.
Podsećamo, BESPLATNA pripremna nastava iz hemije se održava svake subote počev od 4. marta 2017. u 10 časova u prostorijama Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine (Plava zgrada PMF-a).
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com