Sun03262023

Poslednja izmena:11:45:13 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organiizacija Vojvodine na Sajmu turizma GITF 2017 u Kini

Turistička organiizacija Vojvodine na Sajmu turizma GITF 2017 u Kini

  • PDF

Zahvaljujući dobrim odnosima dva regiona, provincije Guandong (Guangdong) i Autonomne pokrajine Vojvodine, a uz podršku Pokrajinske vlade, Turistička organizacija Vojvodine predstaviće se na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu turizma „GITF 2017“. Sajam će se održati od 23. do 25. februara 2017. godine u glavnom gradu provincije Guandžou (Guanghzhou) u Kini.

Brojeći više od 70 miliona turista godišnje, kinesko tržište je jedno od najvećih u svetu i kontinuirano raste. Analize kineskih turoperatora pokazuju da se u slučaju kineskog turiste radi o fokusiranim grupama putnika, koji traže iskustva različitih aspekata svetskih kultura na svojim putovanjima dok u isto vreme insistiraju na maksimalnoj iskorišćenosti vremena na putovanju.
Prema podacima Turističke administracije opštine Guandžo, ovaj grad posle Pekinga i Šangaja predstavlja najvažnije emitivno tržište u Kini (u 2015. godini 2.46 miliona turista iz ove provincije je posetilo druge svetske destinacije). Provincija Guandong u 2015. godini zabeležila je najveći broj i najveću stopu rasta multimilionera i predstavlja najbogatiju provinciju u Kini.
Važno je naglasiti da je Republika Srbija prva u Evropi, koja je od 15.01.2017. omogućila bezvizni režim za građane Kine, pa se shodno tome očekuje sve veći broj turista iz ove zemlje. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, porast turista iz Kine u 2016. godini u odnosu na 2015. godinu iznosi 29,3%, dok je broj noćenja za 31,1% veći nego 2015. godine.
Tokom trajanja sajma biće održan seminar na temu turističke ponude Balkana. Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, prezentovaće ključne turističke proizvode Srbije, odnosno Vojvodine.
S obzirom da je sajam isključivo poslovnog tipa, svi zainteresovani turoperatori sa kineskog tržišta, moći će da se upoznaju sa sveobuhvatnim prirodnim i kulturnim nasleđem ali i sa konkretnim turističkim programima receptivnih turističkih agencija sa prostora Vojvodine.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com