Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Kako učestvovati na konkursima programa Кreativna Evropa?

Kako učestvovati na konkursima programa Кreativna Evropa?

  • PDF

Desk Кreativna Evropa Srbija i Fondacija Novi Sad 2021 organizuju radionicu koja ima za cilj da odgovori na najvažnija pitanja u vezi s apliciranjem na konkurse programa Кreativna Evropa za podršku projektima evropske saradnje.

Radionica će se održati 8. i 9. marta u Кongresnom centru Novosadskog sajma, za vreme trajanja 23. Međunarodnog salona knjiga i 22. Međunarodne izložbe umetnosti Art Ekspo.
Jedna od glavnih aktivnosti Fondacije Novi Sad 2021 u ovoj tzv. nultoj godini priprema za 2021. Godinu, kada će Novi Sad s ponosom biti Evropska prestonica kulture, biće podizanje kulturnih kapaciteta, što je jedan i od ključnih programskih pravaca u okviru mosta Nada, koji ima za cilj jačanje ljudskih i prostornih resursa kroz decentralizaciju od centra ka periferiji. Taj programski koncept trebalo bi da se realizuje kroz revitalizovanje postojeće kulturne infrastrukture i razvijanje njenih novih kapaciteta, obezbeđivanje mobilnosti kulturnih sadržaja uz podsticanje i promociju autentične kulturne produkcije u različitim delovima grada, stvaranje uslova za povećanu participaciju građana u kulturnom životu grada uz promovisanje volonterskog rada, organizovanje različitih oblika formalnog i neformalnog obrazovanja u cilju podizanja kapaciteta kulturnih operatera, nevladinih organizacija, lokalnih samouprava i sl.
Radionica, koju Novi Sad 2021 organizuje sa Deskom Кreativna Evropa Srbija, posvećena je upravo neformalnom obrazovanju jer je najpre namenjena onim ustanovama i organizacijama koje pripremaju dokumentaciju za prijavu na konkurse programa Кreativna Evropa, ali i svim zainteresovanim profesionalcima u kulturi koji žele da se informišu i obuče za eventualno konkurisanje na programe Кreativna Evropa. Program je koncipiran tako da odgovori na sva važna pitanja u vezi s konkurisanjem: Koji konkursi postoje i kome su namenjeni?; Koji su prioriteti programa i kako u skladu s njima osmisliti projekat?; Kako i gde pronaći partnere?; Koji projekti su dobili podršku i zašto?
Ukoliko želite da prisustvujete ovom događaju potreno je da u prijavi navedete svoj ime i prezime i ime ustanove ili organizacije koju predstavljate, te kratak opis projektne ideje s kojom biste potencijalno konkursali na program Кreativna Evropa u narednim pozivima (Ovaj segment prijave nije obavezan. Кako će se u drugom delu programa radionice razgovarati o idejama za konkurisanje, molimo vas da predstavite bar najznačajniji projekat koje razvijate u okviru vaše ustanove ili organizacije).
Prijavu možete poslati elektronskom poštom na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli najkasnije do petka, 3. marta 2017. godine.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com