Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Upoznajte Drevni Bač

Upoznajte Drevni Bač

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

“Drevni Bač” - promocija Bača i okoline kao kulturnog predela nominovanog za upis na listu UNESCO svetske kulturne baštine, biće priređena na 39. Međunarodnom sajmu turizma, koji će se održati od 23. do 26. februara u Beogradu.

Tokom trajanja Sajma TOO Bač predstaviće turističku ponudu ovog kraja zasnovanu na izuzetnim prirodnim i kulturnim vrednostima Bača i okoline. U najupečatljivije srednjevekovne spomenike kulture spada impozantna tvrđava u sred Bačke ravnice sa Donžon kulom, suvenirnicom i muzejskom postavkom; Franjevački samostan - takođe spomenik kulture od izuzetnog značaja - trenutno u fazi obnove , koji će već tokom naredne godine zasijati u novom ruhu sa jednim novim konceptom i muzejskim prostorom za razvoj edukativnog turizma.
U turističkom programu Bača nalazi se i Manastir Bođani, ostaci hamama, kalvarija, podgrađe Bačke tvrđave, poseta slovačkoj ili šokačkoj etno kući, zatim kupalište na jazeru Provala, obala Dunava, reka Berava, kanali, ali i poznata lovišta, koje mame raznovrsnim turističkim sadržajima.
Posetioci će biti u prilici da isprobaju tradicionalnu hranu “Didine kuće” iz Bača, degustiraju sokove “Zdravo organic” i nekoliko vrsta meda kao prepoznatljivog proizvoda ovog kraja .
Gastronomske specijalitete predstaviće restorani “Slovan” iz Selenče, “Bački Dvor”, Čarda “Ranč”, a posetioci će imati prilike da se upoznaju i sa novim objektima za smeštaj na obali Dunava, čardama, salašom kao i kategorizovanim privatnim smeštajem.
U subotu će vam srednjevekovni duh bačke trđave dočarati Vitezovi Zelenog barjaka –udruženje iz Novog Sada.
TOO Bač će ovom prilikom predstaviti i svoje suvenire, a prezentovaće i ručnu izradu sirkove metlice. U sklopu izložbenog prostora biće emitovan i promotivni film “Prelepi Bač”.
Pozivamo vas da nas posetite u hali 4 na zajedničkom štandu tri opštine Bač – Bačka Palanka, Bački Petrovac, gde ćemo u okviru zajedničkog nastupa predstaviti turistički program pod nazivom “Vikend u srcu Bačke”.
Dobrodošli!
Marina Balaban
v.d.direktora Turističke organizacije opštine Bač

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com