Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Bečej najvio bogatu prezentaciju potencijala svoga kraja na Sajmu turizma

Novi Bečej najvio bogatu prezentaciju potencijala svoga kraja na Sajmu turizma

  • PDF

Na Novobečejskom štandu u Hali 4 Beogradskog sajma, štand broj 4000, u vreme održavanja najveće turističke manifestacije u nas, Međunarodnog sajma turizma, uvek je bilo puno posetilaca, a tako se očekuje da će biti i ovoga puta. Tamošnja Turistička organizacija najavljuje bogatu prezentaciju potencijala svoga kraja.

Već u četvrtak, 23. februara, odmah nakon svečanog otvaranja (11,00), od 12:00 kreće prezentacija turističke ponude Novog Bečeja, u okviru koje će Turistička organizacija predstaviti Gospojinu, jednu od najlepših I najposećenijih manifestacija u Srbiji, koju svake godine poseti više desetina hiljada zadovoljnih posetilaca. Uz nju će bit predstavljene i manifestacije Avlija zabavlija, Etno bazar, Gospojinski Poljofest, Opasuljivanje, Dani Tiskih kapetana, Obzorja na Tisi „Dani Josifa Marinkovića“, čuvena Glavaševa kuća, projekat Novi Bečej grad u fokusu, zatim suveniri koje izrađuju korisnici Bolnice za duševno obolela lica „Cveti Vasilije Ostroški“, biće predstavljena ponuda Pansiona Azucki, a za zabavni deo zaduženi su Lala maskota i Tamburaši,
Od 14:30 je prezentacija Kumana i njegovih znamenitosti - Starog hrasta, Etno sobe, Spomen sobe ruskim oslobodiocima, manifestacija - Dani sela Kumane, Dani „Laze Telečkog“ i Dani ovčarstva. Nakon toga, dobošar Vlada Sudarski uz pratnju tamburaša, najaviće video prezentacije turističke ponude Novog Bečeja.
Drugog dana, u petak, 24.2. od11:00 na program je prezentacija turističkih potencijala Novog Miloševa. Nakon filma o Novom Miloševu, uslediće predstavljanje knjige Radovana Vlahovića i Banatskog Kulturnog Centra i njihovih manifestacija, potom Muzeja traktora Žeravica, manifestacija Dani „Teodora Pavlovića“, Seoska slava - Sveti Ilija, Muzej kotarka, a ovaj deo će bit završen degustacijom kolača koje za čuveni Štrudla fest priređuju članice Udruženja žena.
Uslediće prezentacija Hotela „Tiski cvet“ (video prezentacija, predstavljanje SPA ponude, medicinskog turizma, mogućnosti kongresnog turizma u saradnji sa Domom kulture Opštine Novi Bečej), a biće reči i o sportsko-rekreativnom turizma i mogućnostima za pripremu sportskih ekipa u saradnji sa SRC „Jedinstvo“ Novi Bečej. Ovaj deo opet će začiniti tamburaši, a za to vreme biće priređen koktel i predstavljena Banatska svadba.
Oni koji žele više da čuju o Specijalnom rezervatu prirode „Slano Kopovo“, imaće za to priliku od 15,00. Sat kasnije, uz video prezentaciju turističke ponude opštine, biće upriličeno druženje sa predstavnicima medija uz „Tamburašku bandu Orkus“.
U subotu od 11:00 je prezentacija Novog Bečeja, varoši hedonizma, uz članove Udruženja vinara vinogradara „Boemi“, a kasnije i degustacija čuvenog vina Muskat Krokan i rakije.
Dva sata kasnije je vreme za predstavljanje tradicionalne međunarodne manifestacije „Manić –Tisa 63 - upoznajte tiskog bakalara“. Zimski ribolov na ovu retku vrstu ribe (Manića, lat. Lota Lota) je postao ne samo kultna zimska manifestacija Novog Bečeja, već i čitavog regiona. Ribolovaca je iz godine u godinu sve više ne samo odličnih uslova za pecanje i sjajnog druženja, već i zbog toga što se uz ovo takmičenje organizuje i tradicionalni vojvođanski svinjokolj i degustacija kulinarskih specijaliteta pripremljenih na licu mesta, uz zanimljiv program koji ima i svoju humanitarni karakter.
Član Kluba prijatelja reke Tise - „Tisa 63 Novi Bečej“, Majstor Njusika iz Banata, predstaviće u nastavku svoju knjigu „Kuče oma da mi vratiš“ sa pesmama o Tisi i ravnici, uz prikaz filma „Tisa je život“.
Tokom čitavog dana u nedelju, 26.02. na štandu će biti prezentovana turistička ponuda Novog Bečeja na videobimu, a predstavnici opštine Novi Bečej biće na raspolaganju za sve informacije.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com