Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novobečejci predstavili turističku ponudu na Sajmu turizma 2017

Novobečejci predstavili turističku ponudu na Sajmu turizma 2017

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na novobečejskom štandu u hali 4 Beogradskog sajma, Turistička organizacija Novi Bečej prezentovala je bogatu ponudu i turističke potencijale svoga kraja. Originalnim izgledom štanda koji oslikava Tiski kej kao najlepše uređen kej na čitavom toku reke Tise, te svakodnevnim osmišljenim promocijama pobrane su simpatije mnogobrojnih posetilaca ove prestižne turističke manifestacije.

Za četiri dana sajma predstavljene su sve značajne manifestacije po kojima je Novi Bečej posebno prepoznatljiv, kao i smeštajni i privredni kapaciteti Novog Bečeja i okoline.
Prvog dana sajma predstavljena je Gospojina, jedna od najlepših i najposećenijih manifestacija u Srbiji, koju svake godine poseti više desetina hiljada zadovoljnih posetilaca. Uz nju su predstavljene i manifestacije Avlija zabavlija, Etno bazar, Gospojinski Poljofest, Opasuljivanje, Dani Tiskih kapetana, Obzorja na Tisi „Dani Josifa Marinkovića“, Dani sela Kumane, Dani „Laze Teleĉkog“ i Dani ovĉarstva, projekat Novi Beĉej grad u fokusu, zatim suveniri koje izrađuju korisnici Bolnice za duševno obolela lica „Sveti Vasilije Ostroški“, ponuda Pansiona Azucki, a za zabavni deo bio je zadužen moderator Miša Ćirić, glumac Vlada Sudarski i tamburaši. Štand su posetili i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, i načelnica opštinske uprave, Tamara Ivanišević.
Drugog dana prezentovani su turistički potencijali Novog Miloševa. Nakon filma o Novom Miloševu, predstavljeni su manifestacije Dani „Teodora Pavlovića“, Seoska slava - Sveti Ilija, Štrudla fest, te Muzej traktora Ţeravica i Muzej kotarka. Hotela „Tiski cvet“ je uz video prezentaciju, prikazao SPA ponudu, mogućnosti za medicinski, kao i kongresni turizam u saradnji sa Domom kulture Opštine Novi Bečej.
Štand su posetili zamenik predsednika opštine Novi Bečej Branko Svilengaćin i direktor Doma kulture, Novica Blažin koji su ovom prilikom najavili podršku razvoju turistiĉkih potencijala opštine. Oni koji su želeli nešto više da čuju o specijalnom rezervatu prirode „Slano Kopovo“, imali su priliku da pogledaju video prezentaciju. Na kraju dana usledile su degustacije i druženje sa predstavnicima medija uz „Tamburašku bandu Orkus“ iz Novog Sada.
Trećeg dana sajma usledila je prezentacija Novog Beĉeja, varoši hedonizma, uz članove Udruţžnja vinara vinogradara „Boemi“, a kasnije i degustaciju čuvenog vina Muskat Krokan i istoimene rakije. Predstavljen je i muzej Glavaševa kuća.
Članovi Kluba ljubitelja reke Tise “Tisa 63” predstavili su tradicionalnu međunarodnu manifestaciju „Manić -Tisa 63 - upoznajte tiskog bakalara“. Zimski ribolov na ovu retku vrstu ribe (Manića, lat. Lota Lota) je postao ne samo kultna zimska manifestacija Novog Bečeja, već i ćitavog regiona. Za tu priliku postavljen je akvarijum sa ovom retkom vrstom ribe kod nas i upriličena je degustacija vojvođanskih kulinarskih specijaliteta pripremljenih na licu mesta. Promoter majstor Njusika iz Banata, predstavio je javnosti svoju knjigu „Kuče oma da mi vratiš“ sa pesmama o Tisi i ravnici. Prikazan je film “Tisa je ţivot” snimljen u saradnji sa OŠ “Josif Marinković” iz Novog Bečeja.
Sajam je završen u nedelju, 26.02. Sudeći po poseti i interesovanju, Sajam turizma u Beogradu opravdao je očekivanja, što je potrvdio i v.d. direktora Turistiĉke organizacije Novi Bečej gospodin Saša Dujin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com