Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM SB Merkur u znaku jubileja

SB Merkur u znaku jubileja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje je na 39. Sajmu turizma u Beogradu nastupila pod sloganom “Briga o građanima, koja traje 70 godina”, najavljujući tako da čitavu ovu godinu posvećuje tom značajnom jubileju.

Direktor Merkura, dr sci. med. Dejan Stanojević, predstavio je na konferenciji za medije razvojni put Ustanove od „Zdravstvenog preduzeća“, do današnjeg modernog medicinskog spa kompleksa. Tokom decenija menjali su se nazivi i organizacioni oblici ustanove, ali prvobitni društveni i humani cilj i danas se ostvaruje. Predstavljajući srž Vrnjačke Banje i njene usluge tokom svih 70 godina postojanja, ustanova se transformisala od prvobitnog zavoda i kasnijeg RH centra u savremeni Medicnski i spa kompleks Merkur. Direktor je takođe predstavio strategiju budućeg razvoja u kojoj Merkur predstavlja kombinaciju vrhunske medicine, balneo terapije i Spa sadržaja i najavio i veliki projekat - ekskluzivnu bolnicu sa četiri zvezdice.
Doktorka Danijela Karamarković, subspecijalista ishrane u Merkuru, govorila je o tradicionalnim Balneo terapijama i njihovom korišćenju u Merkuru kroz vekove, pa do dan danas, angažovanjem prirodnog bogatstva Vrnjačke Banje - mineralne vode, nadograđene uz savremene dijagnostičke metode, visokospecijalizovan medicinski tim, relaks i spa sadržaje uz personalni pristup svakom pojedinačnom pacijentu i njegovom zdravstvenom stanju.
Miodrag Miljković, rukovodilac marketing službe, predstavio je najveći preokret koji se u Merkuru dogodio tokom poslednjih decenija, a to je u području komunikacija. Nekadašnja poštanska pisma pacijentima, danas su zamenjena sajber-tehnologijom sa mogućnošću istovremene dvosmerne komuniciranja sa hiljadama pacijenata preko veb-sajta, društvenih mreža, e-mail alata i on-lajn aplikacija.
Slađana Blagojević , rukovodilac komercijalnog sektora, govorila je o sistemima kojima se Merkur prilagođavao turbulentnom turističkom tržištu i uspeo da isprati njegove savremene tokove, uz zadovoljstvo domaćih i sve veći broj stranih gostiju.
Značajni ljudi i veliki prijatelji koji su bili deo razvojne priče Merkura: Milica Miletić, Ratko Čitaković i Svetozar Ikonov, dobili su na poklon Merkurovu monografiju.
Konferenciju je poetično pratio još jedan prijatelj Merkura, glumac Aleksandar Dunić, govoreći divne stihove o Vrnjačkoj Banji.
Nakon pres konferencije, priređen je koktel kome je prisustvovao veliki broj partnera i prijatelja Merkura, kao i predstavnika medija, uz simboličnu tortu, prskalice i šampanjac u znaku jubileja.
Drugog dana 39. Sajma turizma u Beogradu, štand Specijalne bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje posetio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, i tom prilikom je prvi provozao Merkurov promo bicikl kroz halu 4 Beogradskog sajma. Ovaj Merkurov projekat, podržan od strane Ministarstva turizma, zaživeće tokom leta 2017. godine kada će 50 ovakvih bicikli biti na raspolaganju gostima Merkura i Vrnjačke Banje.
Ministar Ljajić je na štandu preko računara pogledao i snimke kadrova uživo sa šest lokacija u Vrnjačkoj Banji, preko sistema multimedijalnih kiosaka povezanih na Merkurov sajt. Takođe projekta realizovanog uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
Ovo su invacije od velikog značaja koja će podići turističku ponudu i atraktivnost banje kao destinacije.

Bojana Beljić PR
SB Merkur

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com