Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Zoran Milinković: U svet sa Serbia BRE (nd)-om

Zoran Milinković: U svet sa Serbia BRE (nd)-om

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Zoran Milinković je poslovan čovek, predsednik Srpskog instituta za javnu diplomatiju u Briselu, Kraljevčanin koji je osamdesetih godina otišao u Pariz gde se bavi raznim asocijacijama, humanitaranim oganizacijama. Posebno se ističe njegova aktivnost na promociji srpskog turizma i srpske ekonomije. Redovan je učesnik svih skupova dijaspore u svetu. Gospodin Milinković je i kreator Serbia BRE (nd)-a, koji svake godine prepoznaje ono po čemu se Srbija izdvaja.

Zahvaljujući inicijativama Instituta, broj turista u našu zemlju je značajno prastao. Sajt www.serbiavisit.com, jedan je od najboljih i najpoznatijih sajtova koji se bavi promocijom srpskog turizma. Ovaj sajt ( na srpskom, engleskom i francuskom jeziku) najposećeniji je turistički sajt i radi booking i rezervaciju avio karata, pruža turističke informacije kojima su obuhvaćeni ne samo Beograd, nego sve što je lepo u Srbiji. Vrhunski fotoreporteri, kamermani, vodiči angažovani su da prenesu sve ono što je značajno, vredno posetiti, videti i doživeti, ono što našu zemlju reprezentuje na najbolji mogući način.
- Srbija je poznata u regionu i Evropi, po kvalitetnoj hrani, netaknutoj prirodi i dobrim ljudima, ali nedovoljno poznata u svetu. Ako želimo da razvijamo turizam, treba da zainteresujemo potencijalne turiste i naznačimo im razlog njihovog dolaska. Potrebno je da im prenesemo informaciju gde je Srbija i šta Srbija ima. To je godinama bio problem, a to je problem i danas - objašnjava gospodin Milinković.
Priznanje Serbia BRE(nd) nazvano je po često upotrebljavanoj i neprevodljivoj, samo Srbima svojstvenoj rečci - „bre“. Ova rečca od tri slova i mnogo značenja, najčešće se koristi za skretanje pažnje, i kao takva bila je idealna da fokus svetske javnosti usmeri na ovaj deo evropskog tla.
- Kratko i drugarsko, „bre“, najprepoznatljivija srpska reč ma gde u svetu. Može da znači svašta i ništa, ali uvek zaintrigira i o njoj uvek može da se priča. Ona objašnjava naš karakter, njome se najbrže može opisati naš mentalitet. „Bre“ je postalo zaštitni znak Srbije koji pokreće sve ostale priče o našoj zemlji. To je ono što svakodnevno koristimo, a označava sve što je lepo od manifestacija, ljudi, proizvoda, sve što nosi nešto lepo u sebi – navodi gospodin Milinković.
Prvo priznanje sa ovim brendom poneli su naši teniski asovi: Novak Đoković, Jelena Janković i Ana Ivanović, iz oblasti u kojoj smo u svetu najpoznatiji. Dobitnici su i proslavljeni umetnik Emir Kusturica. BRE(nd) Srbije su i šljiva, malina, vaterpolo i košarka, „Guča“, naši turistički centri, ukratko sve ono što je doprinelo da se za ime Srbije nadaleko čuje.
Ove godine, gospodin Milinković je iskoristio priliku da u vreme održavanja 39. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu dodeli dva priznanja sa ovim znakom. Dobitnici su Grand Hotel & Spa, Kopaonik i festival „EXIT“.
U obrazloženju stoji da je Grand Hotel & Spa, Kopaonik, hotel sa velikim kapacitetom i kvalitetnom uslugom, koji se nalazi na planini koja je ponos i dika Srbije. Promocija turističke ponude ovog hotela je reper kako treba reprezentovati turističke potencijale u našim planinskim centrima.
- Ne kažem da je to jedan od najboljih hotela u Evropi, ali je u tretmanu gostiju, pre svega stranca, visoko rangiran. Na Kopaoniku ima i drugih smeštajnih kapaciteta sa visokom kategorizacijom, što je interesantno merilo, ali za nas prema mestu gde se nalazi, usluzi i svemu onome čime privlači goste, naša komisija ga je označila kao najboljeg - kaže gospodin Milinković i dodaje da je EXIT takođe zasluženo poneo ovo prestižno priznanje jer je poznat i priznat u celom svetu, ali i u diplomatskim krugovima Brisela. Po njegovim rečima, mahom mlađi parlamentarci, privatno su redovni posetioci ovog festivala o kojem imaju samo reči hvale. Gospodin Zoran Milinković već ima ideju kome će biti dodeljeno priznanje Serbia BRE(nd) za narednu godinu, ubeđen da našoj zemlji ne manjka prepoznatljivost i karakter posebne i izazovne turističke destinacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com