Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Funkcionerima u Novom Bečeju manje plate, a za veštačku oplodnju 200.000 dinara po bračnom paru

Funkcionerima u Novom Bečeju manje plate, a za veštačku oplodnju 200.000 dinara po bračnom paru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Dvadeset i osma sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej održana je sredu 8. marta u svečanoj sali zgrade Opštinske uprave u Novom Bečeju. Pred većnicima se našlo ukupno četrnaest tačaka na dnevnom redu, a između ostalog i utvrđivanje predloga odluka o opštinskom pravobranilaštvu opštine Novi Bečej, o korišćenju, održavanju i upravljanju nepokretnim stvarima u javnoj svojini opštine Novi Bečej, kao i donošenje rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik Narodne biblioteke i Doma Kulture.

Kao važniju tačku sednice, predsednik Opštinskog veća, Saša Maksimović, najpre je izdvojio utvrđivanje predloga odluke o izmeni odluke o primanjima izabranih, postavljenih lica na rukovodećim mestima, naknadama odbornika, članova Opštinskog veća i radnih tela u opštini Novi Bečej:
- Državni revizor je u prethodnom periodu, kontrolišući rad Opštinske uprave, utvrdio da funkcioneri imaju nelegalnu platu. Iz tog razloga, prvo odlukom Opštinskog veća, a u petak na sednici Skupštine opštine biće utvrđeno umanjenje plata za 20% svim funkcionerima u našoj opštini. Građanima treba razjasniti da nije trenutna vlast donela ovu odluku, već je ona doneta 2014. godine, a sada će biti i utvrđena.
Kao drugu značajnu tačku dnevnog reda sa 28. sednice Opštinskog veća Maksimović je izdvojio utvrđivanje predloga odluke o ostvarivanju prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju u opštini Novi Bečej:
- Pomoći ćemo svim parovima koji ne mogu da imaju dece, a koji su iskoristili mogućnost koju im je država dala za dva pokušaja vantelesne oplodnje. Opština će subvencionisati, odnosno platiti treći ili neki naredni pokušaj. Posebnim pravilnikom je predviđeno koje su sve mogućnosti, a one su mnogo šire i blaže nego što to Republika zahteva. Trudimo se da pomognemo na svaki način porodicama. Novost je ta da ukoliko muškarac ne može da ima dece, a žena možda ima dete iz prvog braka i ne može da ima drugo, opština će pomoći da dobiju drugo dete u zajedničkom braku, finansiranjem vantelesne oplodnje.
Prema odluci o ostvarivanju prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju opština Novi Bečej će za jedan pokušaj po paru izdvojiti 200.000 dinara.
Danilo Gurjanov
Odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com