Sat04202024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF-u pregršt medalja na Međunarodnom kulinarskom takmičenju u Grčkoj

PMF-u pregršt medalja na Međunarodnom kulinarskom takmičenju u Grčkoj

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Od 3. do 6. marta 2017. godine u Solunu, održano je 10. Međunarodno kulinarsko takmičenje južne Evrope, u organizaciji Kulinarske Asocijacije severne Grčke. Takmičenje je podržano od strane Svetske kulinarske asocijacije (WACS) i Ministarstva za turizam Grčke, odnosno Vlade Grčke.

Na takmičenju je učestvovalo preko 400 takmičara iz desetak zemalja: Tajvan, Turska, Kipar, Crna Gora, Grčka, Letonija, Ukrajina, Srbija, ... a sudile su najbolje svetske sudije iz Grčke, Italije, Francuske, Meksika, Slovenije, Crne Gore, Kipra, Japana, Tajvana, Nemačke, SAD, Turske, Letonije, a svojim prisustvom takmičenje je uveličao i prvi čovek Svetske kulinarske asocijacije gospodin Thomas Gugler.
Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a, imao je predstavnike na ovom prestižnom takmičenju, koji su se kući vratili sa priznanjima:
Goran Radivojević, nastavnik veština iz oblasti gastronomije, srebrna medalja u kategoriji „Jela od ptica i peradi“ u konkurenciji kuvara profesionalaca,
Maja Banjac - student doktorskih studija i asistent na Katedri za gastronomiju, srebrna medalja u kategoriji „Jela od testenine“ u konkurenciji kuvara profesionalaca,
Jelena Jevtić - student 4. godine modula gastronomija, diploma u kategoriji „Restoranski desert“ u juniorskoj konkurenciji i Goran Gašparovski, srebrna medalja u kategoriji „Rizoto“ u juniorskoj konkurenciji. Njih dvoje su se takmičili i u ekipnoj disciplini „Two to tango“, sa još 15 ekipa viših strukovnih škola, fakulteta i hotela i osvojili su bronzanu medalju.
Pozitivne kritike, koje je naš tim dobio od elitnih svetskih sudija koji su svi ugledni i priznati Šefovi kuhinja u svojim zemljama, predstavlja veliko priznanje kvaliteta, kako za studente tako i za profesore, nastavnike i asistente.
Na takmičenju su uspostavljeni kontakti sa više univerziteta iz Grčke i Tajvana, pa je vrlo izgledno da će PMF uspeti da ostvarim kvalitetnu saradnju i da doprinese unapređenju kvaliteta nastave svojih studenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com