Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Miodrag Popović: Beograd čeka kineske turiste

Miodrag Popović: Beograd čeka kineske turiste

  • PDF

Na forumu Svetske federacije gradova u turizmu, na kom je direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, bio jedan od učesnika u panelu, istaknuto je da se Beograd sprema za kineske turiste koji čine najveći udeo u strukturi ukupnog prometa od turizma u svetu imajući u vidu da su u 2015. potrošili 292 milijarde evra na putovanja.

Popović je izneo podatke o dosadašnjim aktivnostima u otvaranju kineskog tržišta za Beograd, poput ukidanja viznog režima i uvođenja direktnog leta na liniji Beograd-Peking najavljenom za 2017. godinu, koje će Beograd učiniti centralnom destinacijom i za kružne ture po Balkanu.
-Beograd je od 2015. godine član Svetske federacije gradova u turizmu čije je sedište u Pekingu, i od tada smo učestvovali na brojnim profesionalnim događajima kako bismo prikupili potrebna znanja o preduslovima za otvaranje ovog turističkog tržišta za Beograd. U 2016. broj kineskih turista u srpskoj prestonici je za 42% veći nego prethodne godine, ukupno oko 15.000, a u narednom periodu će taj broj biti daleko veći - rekao je Popović.
Izloživši presek dosadašnjih rezultata postignutih za turizam Beograda, Miodrag Popović je na ovom prestižnom skupu najavio i aktuelnosti u turističkoj ponudi Beograda u ovoj sezoni, naglašavajući da je Beograd i dalje jedan od svega nekoliko gradova u Evropi koji beleži dvocifren porast u broju inostranih gostiju.
Forum Svetske federacije gradova u turizmu se održava u okviru Međunarodnog sajma turizma u Berlinu ITB / 8-12. mart, i ove godine se bavi temom globalnih trendova i uticaja turizma na svetsku ekonomiju.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com