Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Saradnjom do boljih profesora matematike

Saradnjom do boljih profesora matematike

  • PDF

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu u četvrtak, 9. marta 2017. godine, potpisani su sporazumi o saradnji iz oblasti nastave matematike između PMF i devetnaest osnovnih i srednjih škola.

Kako je na početku sastanka naglasila dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF, ovaj sporazum je veoma važan korak u podizanju kvaliteta obrazovanja profesora matematike i sigurno će doprineti produbljivanju saradnje izmedju fakulteta i škola. U planu je da se slična saradnja uspostavi i za obrazovanje profesora iz drugih oblasti koji se školuju na PMF-u.
Ideja koja je pokrenula ovaj projekat jeste da se studentima koji se pripremaju da postanu profesori matematike omogući da na kraju svojih studija realizuju direktan kontakt sa okruženjem škole. Oni će u okviru predmeta Metodika matematike i Školska praksa prisustvovati nastavi matematike u izabranim školama, upoznaće se sa životom i dinamikom rada škole, razgovaraće sa nastavnicima o konkretnim problemima koji se javljaju prilikom interakcije sa učenicima i dobiće priliku da pod mentorskim nadzorom drže nekoliko časova učenicima. Nosioci ovog projekta su saradnici praktičari, koji su pre mesec dana izabrani na PMF-u, posle javnog poziva i koji su juče takođe potpisali ugovore sa PMF-om.
U projekat su uključene sledeće škole: OŠ „Jovan Popović“, OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Ivan Gundulić“, OŠ „Branko Radičević“ iz Novog Sada, zatim OŠ „Dušan Jerković“ Inđija, OŠ „Sveti Sava“ Kikinda, OŠ „Branko Radičević“ Maradik, OŠ „Josif Marinković“ Novi Bečej, OŠ „Ljudovit Štur“, Kisač, zatim gimnazije „Svetozar Marković i „Isidora Sekulić“, Tehnička škola „Mileva Marić Ajnštajn“, Medicinska škola „7. april“, Srednja mašinska škola iz Novog Sada, kao i ETŠ „Nikola Tesla“ Pančevo, Tehnička škola „Mihajlo Verkić Neša“ Pećinci, Bečejska gimnazija, Četvrta Beogradska gimnazija i Srednja stručna škola „Radivoj Uvalić“ Bačka Palanka.
Pored studentske školske prakse, izabrane škole i PMF će realizovati niz drugih podprojekata koji će služiti obostranom interesu, a sve u cilju podizanja kvaliteta kako douniverzitetskog tako i visokoškolskog obrazovanja.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com