Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvodina na Putu svile

Vojvodina na Putu svile

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Turistička organizacija Vojvodine predstavila se na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu turizma „ITB 2017“, koji je održan u periodu od 08. do 12. marta 2017. godine u glavnom gradu Nemačke.

Na štandu Turističke organizacije Srbije, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, predstavnici Vojvodine su pored Turističke organizacije Vojvodine bili i turistička agencija „Magelan“ iz Novog Sada, Klaster “Srem”, preduzeće “Park Palić” i Turistička organizacija Novog Sada.
U četvrtak, 09. marta, upriličen prigodan događaj za medije, a štand je posetio i ambasador Republike Srbije u Nemačkoj, NJ.E. dr Dušan Crnogorčević.
Predstavnici Turističke organizacije Vojvodine su na ovom sajmu održali brojne sastanke sa turoperatorima i predstavnicima marketinških agencija iz Nemačke, ali i drugih zemalja, kao što su Rusija i Iran. Pored toga, direktorica Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović i šefica Svetske turističke organizacije za program „Put svile“, gospođa Ala Peresolova razgovarale su o mogućnostima povezivanja i uključivanja Srbije, odnosno Vojvodine u ovaj program.
Tokom trajanja sajma, posetioci su imali prilike da se upoznaju sa kompletnom turističkom ponudom Vojvodine, sa posebnim akcentom na Novi Sad, Frušku goru, Suboticu i Palić, aktivni odmor, kulturno nasleđe i nezaobilaznu gastronomsku ponudu.
Turisti iz Nemačke su česti gosti u Vojvodini, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u prethodne dve godine oni su bili na petom mestu prema brojnosti. Iz godine u godinu ostvaruje se povećanje u turističkom prometu, pa je tako u 2016. godini, u Vojvodini boravilo 12.275 turista iz Nemačke, što je povećanje od 4% u odnosu na 2015. godinu. Oni su ostvarili 30.112 noćenja što je povećanje od 5%. Turisti iz Nemačke se prosečno zadrže u Vojvodini 2,5 dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com