Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Besplatni plastenici za mlade u Novom Bečeju

Besplatni plastenici za mlade u Novom Bečeju

  • PDF

Omladinski klub Novog Bečeja u partnerstvu sa Opštinom Novi Bečej, i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru projekta „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ raspisao je Javni poziv za prijavu mladih nezaposlenih lica na edukacije u oblasti plasteničke proizvodnje. Rok za prijavu je 20. mart tekuće godine.

Planirane edukacije trajaće osam dana i predviđaju upoznavanje polaznika sa povrtarskom proizvodnjom, ciklusom proizvodnje u plastenicima, proizvodnjom rasada, načinima i mogućnostima finansiranja, finansijskim menadžmentom poljoprivrednih proizvođača, marketiongom i tržištem, poslovnim povezivanjem i sl. Prisustvo na edukacijama je jedan od uslova za dalje konkurisanje za besplatno korišćenje plastenika u naredne dve godine:
- Na osnovu upitnika u okviru Javnog poziva, vršićemo selekciju do 15 mladih koji će proći teorijske i praktične obuke u oblasti agrara. Nakon obuka predviđeno je da se raspiše konkurs za mlade koji su prošli edukacije, na kome treba predstaviti razvijen biznis plan, a najbolja tri ćemo odabrati za ulazak u plastenike u Kumanu. Ovim putem, pozivam mlade da se prijave i da sebi obezbede besplatno korišćenje plastenika na period od dve godine. Plastenici će biti locirani u naseljenom mestu Kumane, jer nam je cilj da mladima damo šansu da žive i privređuju u lokalnim zajednicama - rekao je Kristijan Lukić, koordinator projekta.
Javni poziv i obrazac za prijavu nalaze se u prilogu mejla, kao i na sajtu Omladinskog kluba Novog Bečeja - http://klubnbo.org.rs/novinbo/probni/o-projektu/ .
Projekat „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ teži da doprinese smanjenju nezaposlenosti u Opštini Novi Bečej i kreiran je u skladu sa strateškim opredeljenjem lokalne samouprave - razvoju poljoprivrede. Implementacijom projektnih aktivnosti kreiraće se uslovi za razvoj povrtarstva kroz stvaranje povoljnih okolnosti za zapošljavanje mladih u stakleničkoj proizvodnji.
Projekat realizuje Omladinski klub Novog Bečeja u partnerstvu sa Opštinom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj - Banat. Realizacija projekta traje 6 meseci, a ukupna vrednost je 2.916.700,00 dinara. Finansijska sredstva Ministarstva omladine i sporta iznose 1.916.700,00 dinara, dok Opština Novi Bečej sufinansira projekat u iznosu od 1.000.000,00 dinara.
Danilo Gurjanov
Odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com