Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF uz pomoć Pokrajinske vlade rešio dva krupna problema

PMF uz pomoć Pokrajinske vlade rešio dva krupna problema

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

Uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a u okviru Javnog konkursa za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova visokog obrazovnja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, za 2016. godinu, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu, dobio je sredstva uz pomoć kojih su rešena dva krupna problema.

Prvi je neposredan povod okupljanja 16. marta i svečano otvaranje adaptiranih prostorija Studentske službe, kojem su prisustvovali pokrajinski sekratar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, i dekanica PMF-a, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević. Tom prilikom ona je istakla značaj ovih radova, kako za službenike zaposlene u Studentskoj službi, a posebno za studente kojima će znatno olakšati rešavanje administrativnih poslova.
- Tokom godina obim posla i broj ljudi koji rade u studentskoj službi višestruko je uvećan, i prostorije su postale neadekvatne. U poslednjih 20 godina PMF je dva puta porastao i danas opslužuje oko 5.700 studenata i preko 300 nastanika i saradnika. Proširivanjem prostorija Studentske službe dobijen je jedan moderan, funkcionilan prostor, opremljen novom opremom i nameštajem - objasnila je dekanica.
Drugi problem koji je PMF rešio uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata je radioaktivni gromobran postavljen pored Departmana za biologiju i ekologiju. Zakonsku obavezu njegovog uklanjanja do 2014. nije bilo moguće ispoštovati jer za to nisu postojala sredstva. Zahvaljujući razumevanju Sekretarijata to je učininjeno ove godine, deaktiviran je stari i postavlje nov gromobran. Celokupan iznos ove dve investicije je bio tri miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat obezbedio dva miliona.
Dr Milica Pavkov Hrvojević izrazila je zadovoljstvo što sadašnji sastav Pokrajinskog sekretarijata ima razumevanje za probleme visokoobrazovnih institucija i nadu se da će u budućnosti ovo partnerstvo da se nastavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com