Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Počelo uređenje priobalja Tise kod Novog Bečeja

Počelo uređenje priobalja Tise kod Novog Bečeja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Mesna zajednica Novi Bečej koristi lepe i sunčane dane, pa je u četvrtak 23. marta započela akciju čišćenja i uređenja priobalja reke Tise. Ova aktivnost od 2013. godina spada u nadležnost Mesne zajednice Novi Bečej, zajedno sa prihvatom plovila.

- Angažovali smo grupu ljudi koji će, koliko toliko, očistiti naše priobalje. Zima je bila jako hladna i teška, led je pomerio nekoliko splavova, pa ćemo to sanirati. Stavićemo nove stepenice i prefarbati splavove, a postavićemo i nove prilaze istima. Kompletan mobilijar na plaži će, takođe, biti zamenjen, od kanti za smeće do suncobrana - objasnio je Miroslav Macura, sekretar Saveta Mesne zajednice Novi Bečej.
Prva faza uređenja priobalja Tise biće završena u narednih deset dana. Uređenje priobalja podrazumeva aktivnosti na kompletnom održavanju priobalja, od vodenog dela gde se radi košenje drezge, preko čišćenja samog priobalja, pa sve do košenja zelenih površina.
Sezona čuvanja čamaca počinje za mesec i po dana, a podrazumevaće, kao i ranijih godina, dvadesetočasovnu službu koja se nalazi na samom priobalju i biće aktivna od maja do oktobra. Ono što je novina, jeste to da će vlasnici plovila na kraju sezone imati na raspolaganju petnaest dana da uklone svoje gume koje ruže izgled obale.
Danilo Gurjanov,
Odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com