Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM HOTELI Kapija uspeha PKV za Etno naselje i hotel Vrdnička kula

Kapija uspeha PKV za Etno naselje i hotel Vrdnička kula

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Jedan od dobitnika prestižne nagrade „Kapije uspeha“ Privredne komore Vojvodine, u kategoriji hotelskog zdravstvenog, kongresnog i poslovnog centra, je Etno naselje i hotel “Vrdnička kula”, Banja Vrdnik.

Izolovano od urbanog i ušuškano u dubokoj, netaknutoj prirodi, na samoj granici sa Nacionalnim parkom „Fruška gora“ izgrađeno je etno naselje „Vrdnička kula“. Čist vazduh, miris lipove i borove šume koji okružuju ovo naselje i pogled na predivnu prirodu pružiće gostima mir i opuštanje za sva čula.
Etno naselje je dobilo naziv po istorijskoj građevini iz 12. veka, Vrdničkoj kuli, koja je podignuta u periodu kada su Rimljani bili naseljeni na ovom području. Do ovog istorijskog lokaliteta se može doći iz Vrdnika fruškogorskom „stazom zdravlja“ za svega 20 minuta lagane šetnje.
Na površini od tri hektara sagrađeni su bungalovi za smeštaj gostiju, različitih veličina, od dvokrevetnih za mladence do onih velikih, koji mogu da prime i šestostočlanu porodicu.
Kako bi gosti mogli da uživaju u specijalitetima domaće kuhinje tipične za ovo podneblje, u rakiji i vinu iz obližnjih vinograda, sagrađeni su etno restoran i vinski podrum. Restoran je, zajedno sa terasom, kapaciteta do 230 mesta, dok je vinski podrum do 130 mesta. Sa terase se pruža prelep pogled na Vrdnik i Frušku goru.
U skorije vreme biće završena izgradnja dodatnih sadržaja poput golf terena, igrališta za decu, jezerceta sa pastrmkom i još mnogo toga.
U okviru Etno naselja izgrađen je Hotel „Vrdnička kula“ koji raspolaže sa 23 smeštajne jedinice. Gostima hotela je na raspolaganju korišćenje wellnes i spa centra, teretana i sportski tereni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com