Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine i Univerzitet Edukons potpisali Sporazum o poslovnoj saradnji

Privredna komora Vojvodine i Univerzitet Edukons potpisali Sporazum o poslovnoj saradnji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i rektor Univerziteta Edukons prof. dr Aleksandar Andrejević potpisali su u sredu, 5. aprila 2017. godine Sporazum o poslovnom povezivanju ove dve institucije u svečanoj sali Univerziteta Edukons u Sremskoj Kamenici.

Kako PKV za cilj ima unapređenje privrednog ambijenta, što doprineti povećanju zaposlenosti, povezivanje privrede i nauke jedan je od osnovih zadataka ka ostvarenju tog cilja. Uzevši u obzir aktuelni kontekst strategije visokog obrazovanja Republike Srbije, ali i težnju Univerziteta Edukons da sistemski i efektivno unapredi raspoložive mogućnosti za razvoj dualnog obrazovanja, potpisanim Sporazumom postavljene su konkretnije mere saradnje u pravcu edukacije mladih i njihovog stručnog osposobljavanja za tržište rada.
Prema rečima predsednika Vučurevića, definisane su jasne obaveze i odgovornosti obe institucije da na najbolji način izađu u susret potrebama kompanija putem projektnog studiranja.
- U saradnji sa Univerzitetom Edukons, trudićemo se da obezbedimo efikasan transfer znanja prema privredi, a to ćemo postići zajedničkim kreiranjem jedinstvene komunikacije između studenata i poslodavaca. Organizovaćemo skupove i susrete u PKV na kojima će svoje znanje i iskustvo predstaviti eminentni stručnjaci, koji će studentima predstaviti svoje poslovne veštine stečene dugogodišnjim poslovanjem u određenim kompanijama. U planu je i organizovanje kolektivnih poseta studenata različitim firmama, kao i unapređenje programa studentske prakse - rekao je Vučurević.
Rektor Univerziteta Edukons prof. dr Aleksandar Andrejević izjavio je da podrškom PKV i Univerzitet Edukons transparentnije može da razvija svoju postojeću misiju efektivnog obrazovanja mladih i pružanja podrške prilikom zapošljavanja.
- Mi možemo da pretpostavimo da su studijski programi u Srbiji dobri i da na taj način pravilno obrazujemo mlade, ali ako se povratni impuls tržišta rada protivi tome, neophodno je odgovornije razmisliti o načinu obrazovanja. Saradnjom sa PKV, kao pouzdanim partnerom, najpre ćemo biti u aktuelnom toku tržišta i na taj način jasnije doći do zaključaka kako još bolje edukovati studente da razviju neophodne veštine i budu konkurentniji sutra, prilikom zapošljavanja - istakao je prof. Andrejević.
- Uvereni smo da je povezivanje privrede i nauke na ovakav način čvrst temelj za stvaranje snažnijeg privrednog okruženja na teritoriji AP Vojvodine - dodao je predsednik PKV Boško Vučurević.
Svečano potpisivanje Sporazuma o poslovnom povezivanju svojim prisustvom uveličali su studenti Univerziteta Edukons.
Jovana Apić PR
Privredna komora Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com