Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Novosadski sajam najbolji promoter Novog Sada i Srbije

Novosadski sajam najbolji promoter Novog Sada i Srbije

  • PDF

Nacionalno priznanje Statueta i Povelja "Kapetan Miša Anastasijević" uručeno je generalnom direktoru Novosadskog sajma Slobodanu Cvetkoviću na svečanosti u Matici srpskoj. Novosadski sajam je dobio priznanje kao najbolji promoter Novog Sada i Srbije, a kako stoji u saopštenju žirija projekta „Put ka vrhu“ naša kuća je priznanje dobila za unapređenje privrednog ambijenta Srbije, kvalitet privređivanja i promociju Novog Sada i Srbije u svetu, kao i zavidnu korporativnu i društvenu odgovornost.

- Novosadski sajam, najstarija sajamska kuća u zemlji, više od devet decenija radi kao simbol ne samo grada Novog Sada već i države, delatnošću koja povezuje ekonomiju i društvo, nauku i struku, turizam i širu zajednicu, ali i tržište rada i privredni razvoj, domaćeg i međunarodnog okruženja. Sa Novosadskim sajmom decenijama je stvarana snažna identifikacija kroz događaje koje organizuje, pre svega kroz 84 međunarodna poljoprivredna sajma u Novom Sadu, ali i kroz druge događaje, poput „Lorista”, sajmova investicija, knjiga, umetnosti, rekao je povodom priznanja generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković. On je istakao da su decenijama unazad građena partnerstva, kroz saradnju na zajedničkoj promociji domaće i međunarodne privrede, učinile da Novosadski sajam, kao domaćin i izlagačima i posetiocima sa svih meridijana, postane ugledno privredno društvo, kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Krajem 2014. godine postavljen je novi menadžment Novosadskog sajma, na čelu sa Slobodanom Cvetkovićem, kao generalnim direktorom, koji je pravilno postavljenim strateškim planovima i definisanjem konkretnih aktivnosti, uspeo da poveća poslovne prihode i smanji troškove. Na taj način, nakon dve uzastopne godine negativnog poslovanja, 2016. je završena sa respektabilnim dobitkom. Permanentnim unapređenjem poslovanja sadašnje rukovodstvo je na oko 15 priredbi godišnje, okupilo 2.000 izlagača, više od 300.000 posetilaca, a broj događaja u Kongresnom centru „Master“ povećalo na 200 skupova, konferencija, prezentacija. Živa diplomatska aktivnost je još jedno od obeležja poslovanja Novosadskog sajma. Posebno dolazi do izražaja na Poljoprivrednom sajmu, ali i na Sajmu turizma na kojem je prošle godine organizovan i Diplomatski dan koji je okupio predstavnike 25 ambasada među kojima je bilo 15 ambasadora.
Uvođenje novih usluge za izlagače i posetioce omogućavaju da i u narednim godinama Novosadski sajam bude pouzdan partner svim akterima u privredi i vodeća sajamska kuća u zemlji, što ga i definiše kao najboljeg promotera Novog Sada i Srbije u svetu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com