Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dobrodošli u Novi Bečej

Dobrodošli u Novi Bečej

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Novobečejci, koji glavnom gradskom ulicom smatraju reku Tisu, kojoj je okrenut ceo grad, i na kojoj su podigli najlepši kej na celom njenom toku, poslednjih godina mnogobrojnim manifestacijama pridobili su i naklonost turista. Najveći magnet za goste opštini Novi Bečej bez sumnje su Velikogospojinski dani, koji su izrasli u jednu od najlepših i najposećenijih manifestacija u Srbiji.

Gospojinu svake godine poslednjeg dana avgusta poseti više desetina hiljada zadovoljnih posetilaca. U njoj su sublimirani događaji, poput Avlije zabavlije, Etno bazara, Gospojinskog Poljofesta, prošle godine sadržajno znatno bogatijeg, a od ove i znatno dominantnijim u okviru Gospojinske manifestacije. Manifestacije Tisa reka ljubavi posvećena ljubavnoj igri Tiskog cveta sredinom juna, Opasuljivanje, krajem jula, kao i Dani Tiskih kapetana, Obzorja na Tisi „Dani Josifa Marinkovića“, Dani sela Kumane, Dani „Laze Telečkog“ i Dani ovčarstva, stavljaju Novi Bečej u fokus turističkih zbivanja. Manifestacijama Dani „Teodora Pavlovića“, Seoska slava - Sveti Ilija, Štrudla festom u Novom Miloševu potvrđuju da je Novi Bečej opština manifestacija.
Na teritoriji opštine nalazi se i SRP „Slano Kopovo“, mesto gde se svake jeseni okupi i do 17,5 hiljada ždralova.
Novi Bečej je mesto gde se pije jedinstveno na svetu vrhunsko belo vino sa zaštićenim geografskim poreklom, Muskat Krokan, napravljeno od autohtone sorte Muskat Krokan koja uspeva isključivo na Bisernom ostrvu kod Novog Bečeja. Muzej Glavaševa kuća, prikaz imućne građanske kuće iz polovine XIX veka, Arača - ostaci benediktinske opatije pokraj Novog Miloševa iz XIII veka, dvorac Sokolac podignut s kraja XIX veka, koji je u miraz donela Emilija Ivanović, ćerka Lazara Dunđerskog, takođe kraj Novog Bečeja, Muzej „Žeravica“ u Novom Miloševu, koji danas broji preko 150 traktora, 10-ak parnih mašina, 40-ak oldtajmer automobila vojnih i civilnih, 40-ak motocikala, 40-ak starih zanata, 50-ak stacionarnih motora, kolekcije radio, foto i TV aparata i još nekoliko hiljada alata i alatki, Zavičajni muzej Novog Miloševa "Kotarka", samo su neki od predloga za dobar provod u Novom Bečeju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com