Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF Noć biologije u petak

PMF Noć biologije u petak

  • PDF

Tradicionalna manifestacija Noć biologije biće održana po sedmi put u petak, 21. aprila 2017. godine, na Depertmanu za biologiju i ekologiju, novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, od 17 do 23 časa. Ono po čemu se Noć biologije prepoznaje, jesu interaktivne radionice koje su osmislili studenti, doktoranti i mladi saradnici, kao i profesori sa ovog prestižnog fakulteta.

Radionice podrazumevaju aktivno uključivanje posetilaca, te na jednom mestu možete dobro da se zabavite, ali i da saznate puno toga o biologiji kao naučnoj disciplini.
Prijatelji, staraoci prirodnih dobara u Vojvodini, JP Vojvodina šume, Zoovrt Palić, Nacionalni park Fruška gora, pokret Gorana Novog Sada, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Prirodnjački muzej iz Beograda, Botanička bašta Jevemovac, HabiProt - udruženje za održivi razvoj i očuvanje staništa Srbije, ali i mnogi drugi će svojim radionicama obogatiti i ovu Noć biologije.
Učenici srednjih škola će i ove godine imati priliku da pokažu svoje znanje iz biologije, ali i da ga prenesu drugima, kroz radionice koje su osmislili zajedno sa svojim profesorima.
Pozivaju se srednjoškolci, maturanti, ali i oni koji će to tek biti, da dođu i učetvuju u radionici „Nek’ je za nauk da prijemni nije bauk“ gde će moći da prođu kroz malu pripremu za prijemni ispit, ali i da reše mnoge nedoumice koje ih tište oko ovog, za svakog mladog čoveka, važnog događaja.
Za najmlađe će biti priređen maskenbal. Učenici osnovnih škola od 1 do 4. razreda će prikazati biološke i ekološke maske.
Posetioce manifestacije čekaju još mnogo iznenađenja, a detaljan program manifestacije je bpostavljen na sajtu Departmana za biologiju i ekologiju www.dbe.uns.ac.rs.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com