Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Slobodan Cvetković: Novosadski sajam obogaćuje svoju sajamsku ponudu

Slobodan Cvetković: Novosadski sajam obogaćuje svoju sajamsku ponudu

  • PDF

Ako je suditi po prolećnim sajmovima: Dani energetike i investicija, Salon knjiga, Art EXPO, Sajam obrazovanja Putokazi, Sajam digitalne komunikacije, Sajam opreme za ribolov i aktivan boravak u prirodi, Fishig Show&Outdoor World organizovanih u martu, koji su prebavili plan i po broju izlagača i po broju posetilaca, na Novosadskom sajmu se nadaju da će i poslednji u ovom segmentu, predstojeći 84. Međunarodni poljoprivredni sajam od 13. -19. marta, takođe biti uspešan.

Fishig Show bio duplo veći i po prostoru održavanja, mada je po poseti možda mogao biti i bolji, Sajam obrazovanja i Sajam nauke su bili pun pogodak povodom razgovora na temu o novom interaktinom sajmu pod pokroviteljstvom Vlade Vojvodine - Sajmu privrede i nauke, kao pokušaj transfera znanja iz nauke ka privredi, gde bi privreda bila korektivni faktor u iskazivanju potrebe za određenim profilima stučnjaka, radnika i sa kojim znanjima. U nameri da obogati sajamsku ponudu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, obreo se krajem marta na „krovu Srbije“, na manifestaciji WinterFest, koji je u organizaciji Udruženja „Interfest“ iz Novog Sada okupio preko 20 vinara iz čitave Srbije i isto toliko proizvođača prehrambenih proizvoda, koji su pod nazivom „Ukusi Vojvodine“ prezentovali vrhunski kvalitet hrane sa ovog područja. Gospodin Cvetković je ovaj događaj prokomentarisao kao dobar koncept, ideju o čemu govori puna hala i posetioci koji idu od štanda do štanda zainteresovani da probaju primamljive proizvode. Gospodin Cvetković je sa direktorkom Udruženja „Interfest“ razgovarao o mogućnosti da „Ukusi Vojvodine“ budu segment na jesenjem sajmu LORIST, s obzirom da predstoji 50-to, jubilarno izdanje i da bi ovaj sadržaj, primamljiv i interesantan, mogao pozitivno da se odrazi kako na samu posetu, tako i na atraktivnost sajamske manifestacije u celini.
U jeku priprema za Međunarodni sajam poljoprivrede za koji se svi poslovi privode kraju, teku pripreme za jesenje sajmove. Deo ekupe već radi na LORIST-u, dok će se ostatak priključiti po završetku najznačajnije priredbe Novosadskog sajma. Prošle godine na Sajmu je uvedena novina - Novosadski Oktoberfest u organizaciji Color press group, koji po mišljenju gospodina Cvetkovića ove godine treba da bude još bolji. Na prošlogodišnjem je zabeleženo 40.000 prodatih ulaznica, ove godine očekuje se da taj broj bude premašen, program atraktivniji, pre svega kada je reč o muzičkom delu, i verovatno će zahtevati otvaranje i Hale 1 jer Master hala nije mogla da primi sve one koje su želeli. Sa udredništvom SAT-a i Ministarstvom i Univerzitetom u Novom Sadu Novosadski sajam nastoji da napravi Sajam saobraćaja, koji bi se dešavao uz Sajam automobila (25.-28. oktobra), i tom sinergijom vrate izlagači i posetioci kao i popuni kalendar Novosadskog sajma. - Menadžement Novosadskog sajma je vrlo strukturirano i kvalitetno uspostavio saradnju i sa Gradom, sa Pokrajinom i sa Republikom. Prošle godine smo blagovremeno reagovali kada se pravio budžet za 2017., tako da smo prvi put na pravi način i u pravo vreme postigli dogovore o našim fokusima na poljoprivredu, turizam, obrazovanje, nauku, energetiku i sl., tako da možemo biti zadovoljni razvojem trenutnih događaja, kao i planovima za budućnost - rekao je gospodin Cvetković.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com