Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Aleksandra Sančanin: Poziv mladima na saradnju sa TA Medena Travel

Aleksandra Sančanin: Poziv mladima na saradnju sa TA Medena Travel

  • PDF

Sredinom aprila, u holu ispred amfiteatra Mihajlo Pupin Prirodno-matematičkog faulteta Univerziteta u Novom Sadu, održan je drugi Studentski sajam stučnog usavršavanja, sa ciljem da studentima prubliži mogućnost stručnog usavršavanja kroz volontiranje, praksu, probni rad ili zaposlenje. Aleksandra Sančanin koja je na Sajmu usavršavanja bila ispred Turističke agencije “Modena Travel”, rekla da je saradnja njene TA i mladih permanentna, mada prvi put na ovaj način sarađuju sa PMF-om.

Ona je istakla da TA „Modena Travel“ stalno radi promocije „Leto za mlade“, nastojeći da mlade uključe u promoterski rad i na obuku za vodiče. - Ono što mlade intersuje su putovanja. Mi organizujemo veliki broj fakultativnih izleta, gde mladi mogu mnogo toga na nauče, a usput i da se zabave. Trenutno im je najinteresantija destinacija Evia, najveće ostrvo u Egejskom moru, a drugo po veličini u Grčkoj. S obzirom da je nova destinacija i najjeftinija, predstavlja polazišnu tačku za turističko upoznavanje cele regije: Vulkanska ostrva, Atina-Akropolj, ostrvo Skijatos, Sunset party krstarenje, atraktivne plaže i sl. Što se tiče obuka za turističke vodiče, njih organizujemo od oktobra do februara. Mladima je dovoljno da se prijave u TA „Modena Travel“ u Ulici Modene. Obuke se održavaju jednom nedeljno u trajanju od 2 - 3 sata gde osim neospornih znanja studenti mogu da iskuse da li su ili nisu za taj posao. Dosta studenata koristi ove kurseve za temu seminarskih radova, dobijanje akreditacije, preporuke. Aleksandra Sančanin je i sama student radiologije koju je ljubav prema turizmu bacila u turističke vode.
Ona je pozvala mlade ljude da slobodno dođu u agenciju, da se prijave jer će tako pre ostvariti svoje želje za putovanjem, za saznanjem o novim destinacijama, ili jednostavno staviti svoja interesovanja na proveru.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com