Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Potpisan Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Unije poslodavaca Vojvodine

Potpisan Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Unije poslodavaca Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Privredna komora Vojvodine (PKV) i Unija poslodavaca Vojvodine (UPV) potpisale su u ponedeljak, 24. aprila 2017. godine u PKV Sporazum o saradnji čiji je cilj razvijanje međusobne saradnje i unapređenje odnosa radi efikasnijeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva – zaštite i unapređenja poslovanja privrednih subjekata, unapređenja privrednog ambijenta i podsticanja ukupnog privrednog razvoja u Vojvodini i Srbiji.

Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, koji je pružio punu podršku Pokrajinske vlade saradnji PKV i UPV i naglasio da je trajno opredeljenje Pokrajinske vlade da bude pouzdan partner sa svima koji mogu i žele da doprinesu ubrzanom privrednom razvoju.
- U Srbiji, a sledstveno tome i u Vojvodini, danas nema važnijeg zadatka od intenzivnog ekonomskog razvoja. On je, zahvaljujući dobro osmišljenoj i energično vođenoj ekonomskoj politici Vlade Srbije, ali i sinhronizovanom delovanju svih drugih nivoa vlasti, uključujući i Pokrajinsku vladu, praktično već pokrenut - rekao je Milićević. i dodao da se takva tendencija mora očuvati, te da svaka saradnja i povezivanje kojim se podstiče ukupan privredni razvoj, zaštita i unapređenje privrednih subjekata i unapređenje privrednog ambijenta, može da donese samo korist privredi.
Predsednik PKV Boško Vučurević naglasio je da PKV u UPV ima pouzdanog partnera.
- Svima nam je cilj i zadatak da svojim radom i zalaganjem pospešimo razvoj svih privrednih grana, odnosno poslovanje svih naših privrednih subjekata kako bi se oni proširili na tržištu i otvarali sve veći broj radnih mesta. Isto tako, jedan od naših zadataka jeste i povezivanje privrednih subjekata sa teritorije AP Vojvodine sa stranim partnerima, sa onim poslovnim partnerima iz Evrope i sveta koji su spremni da posluju i na našem tržištu, zajedno sa našim privrednicima. Ovaj Sporazum o saradnji sa UPV svakako je jedan od važnih koraka ka ostvarivanju tog cilja - istakao je predsednik Vučurević.
Da obe institucije, PKV i UPV imaju isti cilj, potvrdio je i predsednik UPV, Stanko Krstin.
- Potpisivanje Sporazuma proizašlo je iz zajedničke namere da se unapredi rad obe institucije - u pravcu razvoja PKV kao servisa za celu privredu i razvoja UPV kao istinskog sindikata članova - poslodavaca. Međusobna saradnja i podrška između ove dve naše institucije od velikog je značaja prvenstveno za privrednike, ali i za celu zajednicu - zaključio je Krstin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com