Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Konstituisan Odbor Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine

Konstituisan Odbor Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Na konstitutivnoj sednici Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine (PKV) održanoj u sredu, 26. aprila 2017. godine u PKV, verifikovani su mandati članovima Odbora Udruženja, a sednicu je otvorila Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV. U martu sproveden je izborni postupak za članove Odbora Udruženja poljoprivrede u kome su organizovani članovi PKV iz oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva, proizvodnje prehrambenih proizvoda, pića i duvana. Za predsednika Odbora izabrana je Olga Čurović, PZ „Industrijsko bilje“ Novi Sad, a za zamenika predsednika Sebastijan Šimer „Sebaagrar“ d.o.o. Senta.

Predsednik PKV Boško Vučurević pozdravio je prisutne i podsetio da je novim Zakonom o privrednim komorama, koji je stupio na snagu 1. januara 2017. godine, postavljena čvrsta osnova za formiranje jedinstvenog komorskog sistema u Republici Srbiji.
- Na ovaj način u potpunosti će se povezati svi privredni subjekti sa institucijama. Jedinstveni komorski sistem omogućiće rast privrede, a privrednici će imati veći uticaj na kreiranje regulatornog okvira i privrednog ambijenta - rekao je predsednik PKV Boško Vučurević.
Da Pokrajinska vlada podržava rad PKV, potvrdilo je i današnje prisustvo pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladena Petkovića koji je istakao da Pokrajinska vlada uvažava rad i trud PKV.
- Trudimo se i trudićemo se da prisustvujemo svim sednicama Odbora i da na taj način uzmemo aktivno učešće i saslušamo sve teme koje budu bile iznete. Neophodno je da imamo takav partnerski pristup. Želimo da zaključke sa sednica Odbora pretočimo u agrarnu politiku, a udruživanje poljoprivrednika u komorski sistem je pravi način da poljoprivrednici uzmu učešće u kreiranju agrarne politike - naglasio je Petković.
Predsednik Odbora Udruženja poljoprivrede PKV Olga Čurović ističe značaj ovakvog udruživanja.
- Sve što se bude predlagalo na sednicama Odbora Udruženja poljoprivrede PKV, mi ćemo zajedno sa predstavnicima komorskog sistema, u dobroj formi, sa jakim argumentima predlagati Vladi Republike Srbije. A pošto će ti predlozi dolaziti upravo iz baze, njihovo usvajanje i sprovođenje svakako će biti od velike korisni za poljoprivredne proizvođače - rekla je Čurović.
Podršku radu PKV danas je dala i Produktna berza čiji v.d. direktora Miloš Janjić naglašava da je upravo PKV pravo mesto za okupljanje zainteresovanih strana koje će zajednički dolaziti do rešenja.
- Promene u komorskom sistemu koje se sada dešavaju, odnosno prvi koraci koji su već preduzeti kako bi se kreirao jedinstveni komorski sistem, zajedno sa novim upravama PKV i Privredne komore Srbije (PKS), definitivno pokazuju da se ide u pozitivnom pravcu - smatra Miloš Janjić.
Konstituisanje Odbora Udruženja poljoprivrede PKV danas su svojim prisustvom podržali i prof. dr Radovan Pejanović sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, dr Gordana Radović, direktorka lista „Poljoprivrednik“, Radovan Durutović, direktor Pokrajinske direkcije za robne rezerve, Dragana Mihajlović iz PKS, LJubo Perišić, istaknuti privrednik iz Kule, zajedno sa zamenikom generalnog sekretara PKV Bojanom Miljuš, koordinatorom udruženja PKV mr Dragomirom Đukićem, sekretarom Udruženja usluga Slavicom Hajder i sekretarom Udruženja industrije Nenadom Petkovićem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com