Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine potpisala Sporazum o saradnji sa Asocijacijom industrijskih gasara Srbije

Privredna komora Vojvodine potpisala Sporazum o saradnji sa Asocijacijom industrijskih gasara Srbije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Privredna komora Vojvodine (PKV) i Asocijacija industrijskih gasara Srbija (SIGA) potpisale su Sporazum o saradnji u četvrtak 27. aprila 2017. godine, u PKV čime je unapređena dosadašnja međusobna saradnja u oblasti proizvodnje, prometa i bezbednog korišćenja industrijskih gasova.

- Potrebno je da stvaramo jaku sinergiju delovanja svih relevantnih činioca i zajedničkim radom unapređujemo one oblasti koje imaju najviše potencijala za rast i razvoj - rekao je predsednik PKV Boško Vučurević i nastavio:
- Tokom poslednjeg kvartala 2016. godine PKV je bila domaćin prvih sastanaka i skupova posvećenih dogovorima članica i formulaciji osnovnih akata SIGA. Zbog toga mi je naročita čast što se upravo danas, u PKV održava Skupština Asocijacija industrijskih gasara Srbije, u okviru koje potpisujemo i Sporazum o saradnji - dodao je Vučurević pre svečanog potpisivanja Sporazuma.
O značaju danas potpisanog dokumenta, govorio je i predsednik SIGA Dejan Tomić.
- Sporazum koji smo danas potpisali sa PKV je veliki podsticaj i velika obaveza, podstrek i sigurnost za nas, da će SIGA biti prihvaćena u ovom komorskom sistemu. Na osnovu njega, mi ćemo sve svoje ideje, probleme i predloge plasirati na adresu nadležnih koji bi trebalo te predloge da obrade - rekao je Tomić.
Jedna od osnovnih aktivnosti i ciljeva SIGA upravo se ogleda u podizanju svesti o bezbednosti i rizicima, ali se odnosi i na unapređenje tehničkog prisustva i poznavanja propisa koji uređuju ovu oblast.
- Planiramo da te aktivnosti ostvarimo kroz seminare i očekujemo da u ovoj godini organizujemo prva dva seminara, uz saradnju sa PKV. Nakon realizacije, ostaće svedočanstvo o zajedničkoj saradnji koje će biti na korist i PKV i SIGA - dodao je Tomić.
Na Skupštini SIGA bilo je reči i o saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kada je u pitanju i priprema Uredbe po Članu 14, stav 10 Zakona o transportu opasne robe koja je veoma kompleksna.
- Ovo je odlična prilika da kroz PKV, organizujući i okrugle stolove sa predstavnicima državne uprave, pokrenemo inicijativu za izmenu propisa koji će se tek doneti - izjavio je Tomić.
- SIGA je ozbiljna asocijacija od koje u budućnosti možemo očekivati konstruktivan i plodonosan rad, na dobro svih koji koriste medicinske i industrijske gasove, ali ništa manje i na dobro svih nas – građana Srbije, kojima se različiti gasovi nalaze u neposrednom okruženju, ali i u domaćinstvima – zaključio je predsednik PKV Boško Vučurević.
Podršku Asocijaciji industrijskih gasara Srbije dalo je i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Skupštini SIGA prisustvovali su pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj Veljko Kovačević i šef Odseka za transport opasne robe u Sektoru za vazdušni saobraćaj i transport opasne robe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Bojan Miljković.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com