Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Nušićijada među pet manifestacija kojima se Srbija ponosi

Nušićijada među pet manifestacija kojima se Srbija ponosi

  • PDF

Vredna saradnja nacionalnih institucija koje se bave turizmom ogleda se i u snažnoj podršci Turističke organizacije Srbije (TOS), koja uz Nušićijadu stoji još od vremena kada je festival bio na nivou zamisli i ideje.

Od tada, TOS svoja vrata Nušićijadi redovno otvara, omogućava joj da se prikaže u zemlji i svetu, i koristi njene vrednosti u promociji turizma Srbije.
- To kako sektor turizma u Ministarstvu trgovine , turizma i telekomunikacija i TOS podržavaju Nušićijadu predstavlja redak primer solidne i strateške podrške. Prepoznavanje kvaliteta svima donosi korist - i nama, koji tako dobijamo vetar u leđa i poruku da ne odstupamo od vizije i ciljeva, ali i nacionalnim institucijama, koje zahvaljujući kvalitetnim proizvodima mogu sa ponosom da predstave svoju zemlju - kaže Vera Jovanović, koordinatorka festivala Nušićijada.
Povrh svega gore navedenog, Nušićijada je uvrštena u pet manifestacija kojima će se predstaviti u okviru kampanje “Dani Srbije u regionu”. Zahvaljujući ovoj promociji, Nušićijada će biti viđena od Slovenije do Grčke, a njen duh osetiće se u nekoliko zemalja Balkana i istočne Evrope.
- Ovo nam je još jedno priznanje - ne u vidu nagrade, nego u vidu prepoznavanja našeg festivala kao jednog od pet festivala kojima se Srbija predstavlja u regionu. Uz Nušićijadu su EXIT, Nišvil, Guča i Beer Fest. Sama mogućnost da budemo deo ove promocije, koja će pokriti ne samo sajmove, već i reklamiranje od bilborda do BBC-a, za nas je od nemerljivog značaja – istakao je Miloje Ostojić, koordinator turističke promocije Nušićijade.
Uzevši u obzir dugoročnu i uspešnu saradnju, ne treba da čudi činjenica što su u otvaranjima ivanjičkog festivala koji na nejlepši način promoviše kulturne i turističke vrednosti naše zemlje učestvovale Renata Pindžo, pomoćnica ministra za turizam, i Gordana Plamenac, bivša direktorka TOS-a. Nušićevci očekuju da će neko od predstavnika ovih institucija ponovo biti viđen za Ivanjicu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com