Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back KULTURA MUZIKA O projektu Šapat

O projektu Šapat

  • PDF

Redakcija portala TOPSRBIJA.COM sa zadovoljstvom predstavlja mlade novosadske muzičare i njihov novi projekat ''Šapat''.
Šapat je chill step/future bass/hybrid trap sastav iz Novog Sada, osnovan januara 2017. godine, od strane muzičara Stefana Drndarskog i Sava Kostića, okupljenih oko ideje da, pored autorske muzike gorenavedenih žanrova, obrade na svoj način i neke od najvećih hitova sa ovih prostora, i prikažu ih u drugačijem svetlu uz kombinaciju starih, dobro poznatih melodija i modernih zvukova.

Za početak su obradili tri pesme i to: ''Bajaga - Zažmuri'', ''Leb i Sol - Čuvam noć od budnih'' i ''Galija - Možda sam lud''. Sve tri pesme su veliki hitovi koji će se uvek rado slušati, a oni su, eto, hteli da ih malo osveže i predstave ih na svoj način. Za pesmu ''Zažmuri'' je odrađen i tzv. ''lyric video'' sa tekstom koji se ispisuje u vidu holograma na staklenim pločama u šumskom okruženju.
U planu su i autorske pesme, za početak u vidu singlova, a možda kasnije i u vidu nekog albuma ili polu-albuma. Na pesmama se već uveliko radi da se nove pesme nađu na njihovom zvaničnom YouTube kanalu već narednih meseci.
S obzirom na to da je ovaj zvuk jako cenjen na našim prostorima, a s druge strane nema puno domaćih izvođača, njima bi svaka podrška u vidu medijske propraćenosti bila od velike koristi, ne bi li njihove pesme došle do ušiju slušalaca, pa im redakcija našeg portala sa zadovoljstvom izlazi u susret i medijski pomože koliko god je u mogućnosti.
U prilogu nekoliko fotografija članova benda, kao i linkovi na kojima možete da poslušate njihove pesme.
Facebook: https://www.facebook.com/sapatmusic
Linkovi pesama:
https://www.youtube.com/watch?v=1oaYQhSl5no
https://www.youtube.com/watch?v=Xw-co30Sxp4
https://www.youtube.com/watch?v=pocWDpSODgA
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com