Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dr Nataša Pavlović: U Temišvaru smo započeli promociju Vojvodine u regionu

Dr Nataša Pavlović: U Temišvaru smo započeli promociju Vojvodine u regionu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Na temeljima prošlogodišnje uspešne kampanje Turističke organizacije Vojvodine, u sredu i četvrtak, 17.-18. maja, održani su Drugi Dani Vojvodine u Temišvaru. Iz ovog prelepog grada u rumunskom delu Banata, u Timiškom okrugu, TOV je započela kampanju - Promocija Vojvodine u regionu, sa ciljem intenziviranja i obezbeđivanja kontinutiteta dolazaka gostiju iz Rumunije u ovu regiju.

Naime, posle prošlogodišnje letnje promocije Vojvodine, broj dolazaka rumunskih turista u severnu srpsku prokrajinu povećan je čak za 20%, a ono što je još značajnije je da je prosek njihovog zadržavanja šest dana. Manifestacija se odvijala na jednom od tri gradska trga, Trgu pobede i u čuvenom restoranu Lloyd, koji vodi gospodin Javor Radovanković. Vojvodina se predstavila kroz kulturno-umetnička društava, tamburaše, vojvođanska vina i specijalitete, a deset turističkih organizacija, pre svega opština iz Banata - Vršac, Bela Crkva, Kovin, Novi Bečej, Pančevo, Kovačica, Opovo, ali i Bačke - Sente, Bačke Topole i Srema -Sremske Mitrovice, građanima Temišvara i njihovim gostima, predstavili su svoje turističke proizvode. Konferencija za medije, koja je održana u prostorijama Privredne komore Županije Timiš, prisustvovali su konzul Republike Srbije u Temišvaru, gospođa Irena Radojičić, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam gospodin Ivan Đoković, direktorka Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, predstavnik Privredne komore Vojvodine, gospođa Dragica Samardžić, generalni menadžer Privredne komore županije Timiš, gospođa Florika Čirica i dr. Na konferenciji je, s obzirom da su i Temišvar i Novi Sad Evropske prestonice kulture 2021, u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, najavljeno zajedničko učešće na projektima EU. - Dogovorena je ne samo jedinstvena strategija razvoja Novog Sada i Temišvara kao Evropskih prestonica kulture 2021, nego smo pokušali da kreiramo zajedničku strategiju za ovaj region, i da u roku od dve-tri nedelje konkurišemo na zajedničkim projektima. Izuzetno je značajno da je TO Vojvodine prisutna na izradi i implementaciji projekata preko 10 godina i da ćemo ovakve projekte nastaviti da kreiramo i za druge regione. Rumunska strana je izrazila želju da se kroz projekte predstavi Banat, kako onaj srpski tako i rumunski, koja će omogućiti kreiranje novih turističkih proizvoda - rekla je tom prilikom dr Nataša Pavlović. TOV nastavlja svoj promotivni turistički karavan. Naredni nastup je 26. maja u Ljubljani, u okviru manifestacije Dani Srbije, gde će TOV, u Kristalnoj dvorani BTC City-ja za medije i stanovništvo organizovati Vojvođansko vinsko veče. Sagledavajući značaj beogradskog tržišta, TOV organizuje pete po redu Dane Vojvodine u Beogradu, manifestaciju iz koje su proistekli Dani Vojvodine u regionu. Ove godine se priprema bogatije i veće trodnevno predstavljanje, a za jesen su planirane manifestacije sličnog tipa u Podgorici i Segedinu. Ove, kao i prošle godine, TOV će u okviru LORIST-a biti domaćin druge po redu Smotre vinskih viteških redova gde će svi posetioci sajma imati priliku da se na bolji i sveobuhvatniji način upoznaju sa ovim fenomenom, dok je za 02. septembar zakazan Zlatni kotlić Vojvodine, šetajuća manifestacija u organizaciji TOV-a, a kojoj će domaćin ove godine biti grad Vršac.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1660216807325139.1073743786.100000105079334&type=3&pnref=story.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com