Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine i Dnevnik-Poljoprivrednik ozvaničili saradnju

Privredna komora Vojvodine i Dnevnik-Poljoprivrednik ozvaničili saradnju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Privredna komora Vojvodine (PKV) i „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD Novi Sad, potpisali su u sredu, 17. maja 2017. godine, Sporazum o saradnji. Ispred PKV Sporazum je, na štandu PKV na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, potpisao predsednik Boško Vučurević, a ispred lista „Dnevnik-Poljoprivrednik“ direktorica, dr Gordana Radović.
Cilj zaključivanja Sporazuma je razvijanje međusobne saradnje i unapređenje odnosa strana potpisnica radi efikasnijeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva - razvoja poljoprivrede, agroprivrede i ruralnog razvoja na području AP Vojvodine i Republike Srbije.

- Veoma sam zadovoljan zbog uspostavljanja saradnje s „Poljoprivrednikom“, koji je naše najeminentnije glasilo u oblasti poljoprivrede. Smatram da postoji obostrani interes i potreba da zajedničkim angažovanjem unapređujemo agrar kroz privredne aktivnosti i organizaciju skupova, što će „Poljoprivrednik“ medijski propratiti - rekao je predsednik Vučurević.
Posebno je istakao zajedničku saradnju u oblasti podrške organskoj poljoprivredi i ruralnom razvoju, gde će posebnu ulogu imati Grupacija za organsku poljoprivredu koja će biti osnovana u Udruženju poljoprivrede PKV.
Direktor „Dnevnik-Poljoprivrednika“ AD Novi Sad, dr Gordana ,stakla je važnost specijalizovanih, stručnih medija u transferu znanja i povezivanju primarnih proizvođača s privredom, resornim organizacijama, naučnim i stručnim institucijama. Sve s ciljem, kako je naglasila, stvaranja boljeg privrednog ambijenta za poslovanje u oblasti agrara. Istakla je da je list „Poljoprivrednik“, specijalizovano glasilo za poljoprivredu i selo koje u kontinuitetu izlazi već šest decenija i čita se na čitavom području Republike Srbije.
Prva zajednička aktivnost lista „Poljoprivrednik“ i PKV u realizaciji potpisanog Sporazuma planirana je za 26. maj 2017. godine, a tiče se dualnog obrazovanja u poljoprivredi. Ovom okruglom stolu prisustvovaće direktori svih poljoprivrednih škola u Vojvodini, kao i drugih škola koje imaju poljoprivredne smerove, zatim predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, Privredne komore Srbije, kao i naučnih i stručnih organizacija koje se bave poljoprivedom.
Tekst: Jovana Apić PR PKV
Fotografije: Goran Mulić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com