Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Eurosport podržava mlade sportiste u Srbiji

Eurosport podržava mlade sportiste u Srbiji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

U susret ovogodišnjem Rolan Garosu, Eurosport i Teniski savez Srbije otpočeli su saradnju kako bi podržali mlade tenisere u Srbiji. Saradnja predviđa da će Eurosport obezbediti finansijsku podršku pobednicima Državnog šampionata Srbije u tenisu, u uzrastu do 12 i 14 godina, i na ovaj način omogućiti mladim sportistima da nastave da razvijaju svoj talenat kroz učestvovanje na evropskim turnirima.

Saradnja je najavljena na koktelu koji je Eurosport organizovao za predstavnike domaćih medija, kada su se okupljenima obratili Renzo Furlan, šef stručnog štaba juniorskog tima u Teniskom savezu Srbije, Ekaterina Mihajlović, viši menadžer za distribuciju i razvoj poslovanja kompanije Discovery za SEE region, Ivan Ivanov, marketing menadžer kompanije Discovery Networks za SEE region i Dragan Pešikan, šef komentatora Eurosporta Srbija. - Učestvovanje na međunarodnim turnirima širom Evrope takmičara uzrasta do 12 i 14 godina je veoma važno za njihov dalji teniski razvoj. Na tim turnirima stiču nova iskustva, a kroz mečeve sa vršnjacima i mladim igračima iz drugih zemalja mogu oceniti sebe u odnosu na ostale u Evropi i videti koliko su napredovali i šta je to na čemu treba više raditi i dati akcenat u budućnosti. Stoga je ova pomoć Eurosporta ovim mladim igračima izuzetno značajna. Treba istaći i značaj ove TV stanice u tome što kroz prenose gren slem takmičenja takođe imaju doprinos kod mladih igrača, koji nemaju mogućnost odlaska na najveća svetska takmičenja kako bi gledali svoje idole, učili iz mečeva velikih asova na profesionalnoj sceni, a sve to im omogućava Eurosport prenoseći najbolje teniske mečeve sa najvećih takmičenja. Gledajući mečeve na Eurosportu mladi takmičari dobijaju veći i novi motiv za dalji trening, samim tim i lični napredak - rekao je Renzo Furlan, objašnjavajući značaj koji će ova saradnja imati za mlade sportske talente u Srbiji.
- Eurosport, kao sportska destinacija broj 1 u Evropi, prikazuje velike sportske priče o ljudskoj istrajnosti, dostignućima i inspiraciji. Zbog toga smo ponosni što smo u mogućnosti da, kroz lokalna partnerstva kao što je saradnja sa Teniskim savezom Srbije, podržimo razvoj mladih sportista koji predstavljaju sve ove vrednosti - izjavio je Ivan Ivanov.
Ekaterina Mihajlović govorila je o programskoj šemi Eurosporta ove godine, u kojima glavne uloge imaju svetski poznati sportisti i najavila da će Eurosport ispratiti najveća takmičenja - od Tur de Fransa, Vimbldona, do Svetskih šampionata u plivanju i atletici kao i UEFA Evropskog šampionata za žene.
Dragan Pešikan se posebno osvrnuo na Rolan Garos, drugi Gren slem u sezoni, i jedini koji se igra na šljaci, najavljujući preko 250 sati živih prenosa, i brojne specijalizovane emisije u kojima će stručnjaci kao što su Mats Vilander, Barbara Šet, Kris Evert i Patrik Muratoglu iznositi svoja mišljenja i analizirati mečeve.
Okupljeni su potom uputili javnu podršku Novaku Đokoviću u odbrani svoje titule na ovogodišnjem Rolan Garosu.
U 2017. godini Eurosport je postao dom Gren slemova i nastavlja da ostvaruje svoj cilj i “Stavi fanove na prvo mesto!”. Tokom Rolan Garosa gledaoce očekuje 250 sati prenosa uživo na kanalima Eurosporta i na Eurosport Plejeru. Eurosport će prenositi mečeve sa svih terena, koje će komentarisati i neka od najpoznatijih imena tenisa.
Trostruki osvajač Rolan Garosa, Mats Vilander i njegova koleginica Barbara Šet gledaocima širom Evrope će pružati dnevni pregled dešavanja na Rolan Garosu u emisiji “Gejm, Set i Mats”. Gledaoci Eurosporta će biti u prilici da prate i program pod nazivom “Trener”, popularni segment koji vodi Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, koji će analizirati strategije najboljih igrača u Parizu.
Džon Mekinro se vraća sa još jednim urnebesnim serijalom u ulozi “Komesara za tenis”. Ovu seriju od osam epizoda možete pratiti na svim Eurosportovim društvenim i digitalnim platformama. Kris Evert, osvajačica 18 titula na Gren slem turnirima, je još jedan važan član Eurosportovog internacionalnog tima na Rolan Garosu.
Teniski asovi širom Evrope pridružiće se lokalnim komentatorskim timovima Eurosporta. Boris Beker će još jednom sarađivati sa Eurosportovim timom u Nemačkoj, dok će harizmatični Anri Lekont i Marion Bartoli biti deo komentatorskog tima u Francuskoj. U Velikoj Britaniji lokalnim stručnjacima će se pridružiti Meri Pirs, Pet Keš i Džo Duri, dok će bivša teniska zvezda Ana Čakvetadze predvoditi Eurosportov tim u Rusiji. U Švedskoj će Rolan Garos komentarisati osvajač devet Gren slem titula u dublu, Džonas Bjorkman kao i Tomas Enkvist. Aleks Koreča, koji će sarađivati i sa Eurosportovim internacionalnim timom, i Končita Martines zajedno rade za Eurosport u Španiji.
Žreb za glavni turnir Rolan Garosa je u petak, 26. maja. Prva runda glavnog turnira počinje u nedelju, 28. maja Finale ženskog singla je u subota, 10. Juna, a muškog dan kasnije.
Inače, Eurosport je kanal u vlasništvu kompanije Discovery koji povezuje fanove i sportiste na najvećim sportskim događajima. Kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi, Eurosport će omogućiti vrhunsko iskustvo Igara velikom broju ljudi – povezujući fanove sa njihovim lokalnim herojima. Učvršćujući se kao dom biciklizma, grend slem tenisa i zimskih sportova, kanali Eurosport 1 i Eurosport 2, kao i Eurosportnews dosežu do 236 miliona kumulativnih pretplatnika širom 94 zemlje u Evropi, pacifičkoj Aziji, Africi i bliskom Istoku. Eurosport.com je najposećenija internet stranica koja se bavi sportskim vestima, sa 14,5 miliona posetilaca mesečno. Eurosport Player je sveobuhvatna propusnica za najveće događaje, dostupna uvek i svuda u 52 zemlje.
Eurosport Events je specijalizovan za organizaciju i promociju međunarodnih sportskih događaja. Više informacija je dostupno na corporate.eurosport.com

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com