Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Promocija Pečuja u Novom Sadu

Promocija Pečuja u Novom Sadu

  • PDF

Fondacija "Novi Sad 2021" i grad Pečuj koji je 2010. godine bio Evropska prestonica kulture priređuju manifestaciju "Dani Pečuja u Novom Sadu" koja će se održati od petka, 26. do nedelje, 28. maja na više lokacija u Gradu.

Gradovi pobratimi Pečuj i Novi Sad sarađivali su u procesu kandidature oba grada za titulu Evropska prestonica kulture, a manifestaciju "Dani Pečuja u Novom Sadu" priređuju kako bi se Novosađani upoznali sa dobrobitima i napretkom koji je grad Pečuj ostvario zahvaljujući ovoj prestižnoj tituli koju je poneo i naš Grad za 2021. godinu.
Manifestacija "Dani Pečuja u Novom Sadu" biće odlična prilika da Grad Pečuj prezentuje kako je, jednim delom zbog geografskog položaja, drugim delom zbog serije programa povodom titule Evropske prestolnice kulture 2010. i infrastrukturalnog razvoja u srednjoevropskoj regiji, stekao slavu i priznanje. Takođe, ideja je da se, prvenstveno u saradnji sa Institutom Balassi, što celovitije predstavi šarenolika kultura Pečuja koja se bazira na tradiciji staroj više hiljada godina.
Biće ovo drugo sveobuhvatno predstavljanje Pečuja u Novom Sadu, gde je pored beogradskog Mađarskog kulturnog instituta - Collegium Hungaricuma partner i Fondacija "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture".
Manifestacija "Dani Pečuja u Novom Sadu" održaće se od 26. do 28. maja na više lokacija u gradu, a ulaz na sve događaje je slobodan.
Između ostalog, Novosađani će imati priliku da pogledaju izložbu "Život Pečuja", prisustvuju degustaciji vina "Svet pečujsko-vilanjskih vina", uličnom koncertu benda Daniel Speer Brasdance, koncertu ženskog hora Béla Bartók, a sve Novosađane koji budu u nedelju, 28. maja u centru Grada oko podneva čeka iznenađenje...
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com