Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF za Dan fakulteta nagradio najbolje naučnike, studente i jubilarce

PMF za Dan fakulteta nagradio najbolje naučnike, studente i jubilarce

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Izveštaj sa Dana Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu ne bi bio kompletan kada u njemu ne bi pomenuli i ono najvažnije i najveće bogatstvo ove visokoškolske ustanove - ljude. Počećemo od nagrađenih za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada.

Najbolji mladi naučnik u 2016. je dr Tin Lukić sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo (DGTH). Bavi se istraživanjima u fizičkoj geografiji, sa posebnim osvrtom na paleoklimatske i recentne klimatske promene, bioklimatologiju, lesno-paleozemljišne sekvence, prirodne nepogode i hazarde, geonasleđe i geokonzervaciju. Autor je i koautor dvadeset naučnih radova, publikovanih u međunarodnim časopisima sa SCI liste. Ukupan broj citata je 170 (sa autocitatima) uz vrednost h-indeksa od 9, a broj heterocitata 85, pri čemu
h-indeks u ovom slučaju iznosi 6.
Iva Uzelac je student 3. godine doktorskih studija biologije. Aktivno je uključena u promociju nauke. Koordinator je biohemijskih i molekularno-bioloških radionica u okviru manifestacije Noć biologije. Učesnik je akcija Festival nauke, Noć istraživača u Novom Sadu, kao i „Budi student jedan dan“. Jedan od 10 “cool naučnika” koji su promovisani u okviru Noći istraživača. Vicešampion države u šahu, uređuje stranicu u listu Dnevnik pod nazivom „Dnevnikov šah četvrtkom“, poseduje zvaničnu licencu Svetske šahovske organizacije (FIDE) kao nacionalni sudija.
Branka Radulović je doktor Metodike nastave fizike, zaposlena kao istraživač saradnik na Departmanu za fiziku. Član je marketing tima Departmana od 2013. Učestvovala je na brojnim manifestacijama za promociju nauke i Prirodno-matematičkog fakulteta (Sajam obrazovanja, Festival nauke, Noć istraživača, Masterclass). Držala je do sada vežbe iz sedam različitih predmeta, na kojima je ocenjena sa visokim ocenama od strane studenata. Jedan je od realizatora seminara za stručno usavršavanje nastavnika od 2014. godine.
Dr Mlađen Jovanović (DGTH) od 1996. prati rad DMIIZG „Branislav Bukurov“ i pomaže u promociji, pripremi i realizaciji aktivnosti. Od 2011. drži tradicionalna naučno-popularna predavanja u amfiteatru “Mihajlo Pupin”. Redovan je gost u medijima kada su u pitanju teme iz fizičke geografije. Učestvovao je na manifestacijama kao što su: Festival nauke, Noć istraživača, kada je bio jedan od prva tri “Cool naučnika” UNS. Bavi se planinarenjem, a zastave DGTH/PMF-a se vijore na vrhovima koje je ispenjao: Damavand (Iran, 5.671 m), Mon Blan (4.807 m), ...
Dr Milan Vraneš sa Departmana za hemiju, poslednje četiri godine održava zanimljiva naučno-popularna predavanja u okviru manifestacije Hemijski vikend. Promociju nauke, PMF i struke podsticao je i kroz veliki broj javnih predavanja i nastupa, gde izdvajamo ciklus “Oči u oči sa naukom”. Nastavnik je iz četiri predmeta na osnovnim i master studijama, a hemiju predaje i specijalnim odeljenjima u Gimnaziji “Jovan Jovanović-Zmaj”. U naučnom radu bavi se hemijom rastopa soli i jonskih tečnosti, kao i problematikom sportske suplementacije i ishrane. Koautor je na preko 120 naučnih radova i saopštenja
Ovom prilikom nemoguće je ne spomenuti i sve one koji su sa prosečnom ocenom 10,00 završili studije u školskoj 2015/2016. Nagradu za postignuti uspeh u toku studiranja dobili su: Sonja Gombar, Departman za fiziku; Selena Vujatov, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo; Nađa Pejović, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine; Vidak Raičević, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine; Aleksandar Prokić, Departman za matematiku i informatiku; Andrej Budinčević, Departman za matematiku i informatiku i Nikola Vujnović, Departman za matematiku i informatiku.
Na svečanoj akademiji povodom dana PMF-a uručene su i posebne nagrade jubilarcima. Jubilarnu nagradu za 10 godina rada na PMF-u dobili su: Slobodan Bojčić, Olivera Nikoletić, Svetlana Fa, Nebojša Andrić, Zoltan Nađ, Marko Benčik, Mirjana Šelest, Slobodan Radošević, Stevan Savić, Miodrag Todorović, Ivana Borišev, Strahinja Vrsajković, Mirjana Marčeta Jokić, Marina Savić, Jovana Francuz, Jelena Molnar Jazić, Dejan Orčić, Vesna Despotović, Maja Peh,Danijela Boberić Krstićev, Žana Gajić, Gordana Vlahović, Milena Mrđa, Žarko Bodroški.
Nagrada za 20 godina rada na PMF-u pripala je: Oliveri Bjelić Čubrilo, Željki Cvejić, Neveni Ćurčić, Ljiljani Vojinović Ješić, Slobodanu Gadžurić, Jasmini Agbaba i Igoru Dolinki.
Jubilarna nagrada za 30 godina rada PMF-u je dodeljena: Sanji Muzikravić, Imre Gutu, Zdravki Glamočak, Sofiji Ziramov, Zoranu Budimcu, Dušanki Perišić, Marijani Čačić i Ankici Ugarčina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com