Wed06032020

Poslednja izmena:07:04:45 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Treći Foto skup u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

Treći Foto skup u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

  • PDF

Turistička organizacija Čačka organizuje od petka do nedelje, 2-4. juna 2017. godine, treći po redu Foto skup u Ovčarsko-kablaskoj klisuri, predelu izuzetnih odlika, koji će okupiti najpoznatije fotografe, a sve u cilju promocije ovog jedinstvenog područja u Srbiji.

Ovčarsko-kablarska klisura je po mišljenju mnogih, najromantičnija i najlepša klisura na našim prostorima. Široj javnosti je poznata po svojim prirodnim lepotama i spomeničkim vrednostima. Jedinstvena je po velikom broju očuvanih manastira i svetilišta zbog čega je nazivaju Srpska Sveta gora. Osnovno prirodno obeležje klisure čine reljef, a pe svega upečatljivi masivi Ovčara i Kablara. Malo koja klisura u Srbiji je ukrašena tako uklještenim meandrima ili termalnim izvorima kao ova. Ogrnuta je u lepe, tajanstvene šume sa nezaboravnim pejzažima.
Ovčarsko-kablarska klisura je zaštićena uredbom Vlade Republike Srbije od maja 2000. godine, kao zaštićeno područje od izuzetnog značaja I kategorije, a za upravljača je određena Javna ustanova Turistička organizacija Čačka. Kao upravljač zaštićenog područja TO Čačka sprovodi niz aktivnosti na planu zaštite i razvoja ovog područja. Predstojeći Foto skup je jedna od aktivnosti u cilju dalje promocije zaštićenog područja.
Trodnevni program, koji će se menjati u zavisnosti od vremenskih prilika ili želja i afiniteta većeg broja učesnika skupa, bogat je sadržajima. Tako će prvog dana, u petak, 2. juna, u 19 časova, u čačanskom Domu kulture, biti otvorena izložba fotografija sa II Foto skupa i svečano otvorena manifestacija,
Na teren se izlazi u subotu, kada je u planu oblilazak Kablara, potom Ovčara, manastira Blagoveštenje i Banjskog potoka, te Jezera Mešuvršje i Manastira Nikolje.
U nedelju če domaćini voditi fotografe na Vidovsku kosu, Ljubičiće, Manastir Sretenje i Sv. Trojice.
JU TO Čačka učesnicima Foto skupa obezbeđuje prevoz i turističkog vodiča, smeštaj i ishranu, u restoranu "Dom" u Ovčar Banji, a svaki učesnik je dužan da ostavi po 15 fotografija sa ovog skupa, koje će organizator koristiti isključivo za svoje potrebe u okviru aktivnosti promocije područja.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar