Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dani Vojvodine u Beogradu od četvrtka do subote

Dani Vojvodine u Beogradu od četvrtka do subote

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Povodom održavanja manifestacije “Dani Vojvodine” u Beogradu, u Skupštini grada Beograda, u utorak, 30. maja 2017. godine, održana je konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, direktorica Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović i direktor Ustanove kulture ,,Vuk Stefanović Karadžić”, Svetislav Goncić.

Potpredsednik Đoković ukazao je na veliki značaj Beograda kao emitivnog turističkog tržišta za Vojvodinu, kao i na mogućnosti kreiranja novih interesantnih programa za Beograđane. S tim u vezi je i sama manifestacija obogaćena novim sadržajima pa je tako ove godine, pored standardne ponude u okviru manifestacije ,,Dani Vojvodine“ u Beogradu, zajedno sa udruženjem vinara Vojvodine, organizovan izuzetan događaj Salon vina Vojvodine, koji će biti održan u petak i subotu u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu.
- Vojvodina svakako jeste jedna od važnih turističkih destinacija za Beograđane, bilo da je to poseta salašima, Novom Sadu ili manastirima na Fruškoj gori. Sve zanimljivije takođe postaju i vinarije, i one male porodične, ali i one koje mogu da ugoste veće grupe. Veliko nam je zadovoljstvo da Beograđanima i njihovim gostima predstavimo sve lepote Vojvodine, te da pokažemo koliko mogućnosti za lep i prijatan odmor postoji - navela je Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.
Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović govorio je o dosadašnjoj saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, kako u zemlji tako i u promotivnim aktivnostima u inostranstvu i najavio potpisivanje sporazuma o saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine u narednom periodu, koji će samo potvrditi dosadašnju uspešnu saradnju.
Svetislav Goncić se osvrnuo na značaj ovakvih manifestacija u smislu boljeg međusobnog upoznavanja i ukazao na mogućnosti koje nudi Vojvodina. Kako je naglasio “od Zasavice do Palića, od Sombora prema Beloj Crkvi i Dunavu, nema salaša ili varošice ili grada, gradića, duše ljudske koja nema neku svoju posebnu priču.”
Osim na konferenciji za novinare, direktorka Turističke organizacije Vojvodine je sve Beograđane pozvala na “Dane Vojvodine” i tokom gostovanja u emisiji Svitanje na RTV Pinku, kao i u emisiji Za Beograd na Našoj televiziji.
Ove godine, po peti put, Turistička organizacija Vojvodine, od 01. do 03. juna organizuje manifestaciju “Dani Vojvodine” u Beogradu. Na nekoliko lokacija, uz raznovrstan program Vojvođani će predstaviti svo bogatstvo dinamične ravnice. Na Trgu Republike tokom tri dana trajanja manifestacije, od 12 do 19 časova, predstaviće se celokupna turistička ponuda Pokrajine. U večernjim časovima u petak (20,30-24h) će se održati koncerti grupa Mamurlook, Zbogom Bruce Lee i Samostalni referenti u Domu kulture Božidar Adžija, dok će u subotu (19,30-22,15h) Vukovom pozorištu koncerte će održati grupe Vrelo i Romansa.
U hotelu Radisson Blu biće održan dvodnevni “Salon vina Vojvodine”. Program u petak počinje u 16h uz muzički program DJ-eva i isložbu vojvođanskih vinara, a u 19h je otvaranje Salona vina Vojvodine. Radionica „Spajanje vina i hrane“ u ovom hotelu je zakazana za subotu od 11-12h, dok će program ispred hotela – dečji koncerti, DJ-evi, tamburaši, vinari, trajati do 22h.

Fotografije: Foto dokumentacija TOV

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com