Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dr Nataša Pavlović: Domaći gost je najvažniji gost

Dr Nataša Pavlović: Domaći gost je najvažniji gost

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Od 1. do 3. juna u Beogradu će biti održana manifestacija "Dani Vojvodine u Beogradu" na kojoj će predstaviti svoju turističku ponudu preko 30 turističkih organizacija iz Vojvodine, lokalni proizvođači, udruženja žena, starih zanata, privrednici, kulturno-umetnička društva, muzički bendovi....

Na petom po redu predstavljanju Vojvodine kao turističke destinacije na najvećem domaćem tržištu, pratiće raznovrsni dnevni i bogati večernji sadržaji. Dok će se dnevne aktivnosti odvijati na Trgu Republike, u večernjim časovima, 2. juna otvara se po prvi put Salon vina Vojvodine u Radisson Blu Old Mill hotelu (od 16.00 – 22.00), u organizaciji Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom grografskog porekla Srem - Fruška gora, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine. Dan Vojvodine završiće se u Božidarcu koncertima SKA/punk bendova: Mamurlook i Zbogom Brus Li iz Novog Sada i najdugovečnijeg Ska pank bend na ovim prostorima, Samostalni referenti iz Beograda. Želja organizatora je bila da ove godine u promociju uključe i mlade ljude, da im pokažu da je vojvođanska ravnica koliko pitoma, toliko i dinamična, da je mesto gde mogu da uživaju u brojnim programima, kampovima i drugim sadržajima. Razlog ovog programa za mlade je i titula Novog Sada - Omladinske prestonice Evrope 2019., koji je potpomognut od strane Udruženja Srbija za mlade Novi Sad. U subotu će biti nastavljen program na Salonu vina Vojvodine u Hotelu Radisson Blu (od 11:00 do 22:00), dok će u večernjim časovima u UK Vuk Karadžić nastupiti spektakularna etno grupa „Vrelo“ iz Rume i jedan od najbolji tamburaških orkestara - „Romansa“. Vojvodinu će muzikom i pesmokm predstaviti i kao tradicionalnu i kao modernu destinaciju, koja čuva unutrašnje vrednosti i nasleđe, a istovremeno prati savremene tokove.
Dr Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacija Vojvodine, organizatora ovog događaja, podržanog od strane Privredne komore Vojvodine, kaže da je nastup Vojvođana pažljivo isplaniran, s obzirom na značaj i broj turista iz Beogradu u Vojvodini. Po njenim rečima ova kampanja je najznačajnija i zbog beogradskog tržišta i njegove blizine, i zbog saradnje sa TO Beograda i TO Srbije. - Promotivna kampanja Dani Vojvodine započela je tokom maja, kako bi blagovremeno predstavili letnju sezonu u Vojvodini. Završili smo sa uspehom Dane Vojvodine u Temištvaru. Zajedno sa TO Srbije, TO Vojvodina je u Ljubljani organizovala prezentaciju gastronomske i vinske ponude Vojvodine „Vojvođansko gastronomsko i vinsko veče“ u Kristalnoj palati - restorana „DiVino“. Sada, u centru regionu, u našem dragom Beogradu, želimo na što bolji način da ispromovišemo našu turističku ponudu. Ulaz za sve programe je besplatan, samo zbog ograničenog ulaza u Ustanovi kulture bitno je na vreme na biletarnici preuzeti karte. Dr Nataše Pavlović kaže da je poetna svih ovih kampanja u regionu i svih turističkih organizacija, od nacionalne do lokalnih, promocija svoje zemlje, ali i činjenica da je domaći gost najvažniji. U Vojvodini se beleži konstantan porast turista, od čega je 56% domaćih, koji ostvaruju 59% od ukupnog broja noćenja. - Nadam se da će i ovi Dani Vojvodine pomoći svima nama koji se bavimo turizmom da se na što bolji način prikažemo jedni drugima i unapredimo ovu vrstu saradnje - izjavila je dr Nataša Pavlović. TOV priprema nastavak promotivne kampanje u regionu. Od jeseni se očekuje gostovanje u Banjaluci, a posle posete Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima, kojoj je bila domaćin, dogovoreno je da se početkom oktobra Vojvodina predstavi u Crnoj Gori. Na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu biće održana Smotra vinskih viteških redova sa posebnim programmima i animacijama za turiste, a TO Vojvodine, kao organizator ovog događaja, se nada njegovom pozitivnom efektu na građane Novog Sada i celokupnu privredu. U petak, 2. juna, u Beogradu će biti potpisan i Ugovor INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014 - 2020, pod nazivom „Virtuelni i kulturni turizam” (ViCTour), u kojoj učestvuju TOV i TZ Vukovara, Ekonomski fakultet u Subotici (Univerzitet Novi Sad) i Fond “Evropski poslovi” APV, sa ciljem unapređenja kontinentalnog turizma u prekograničnoj oblasti Srijem/Srem, održivog razvoja, sa aktivnostima na poboljšanju postojeće turističke ponude i podizanju kvaliteta promocije pomoću novih informacionih i komunikacionih tehnologija.

Više fotografija sa Dana Vojvodine u Beogradu, možete da pogledate na našoj Facebok stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1675330412480445.1073743798.100000105079334&type=3&pnref=story.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com