Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine potpisala Sporazum o saradnji sa Udruženjem Klaster za energetsku efikasnost

Privredna komora Vojvodine potpisala Sporazum o saradnji sa Udruženjem Klaster za energetsku efikasnost

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV), Boško Vučurević, i predsednik Udruženja „Klaster za energetsku efikasnost“, prof. dr Zoltan Zavargo, potpisali su u sredu, 7. juna 2017. godine Sporazum o saradnji u prostorijama PKV. Stupanjem u partnersku saradnju, obe strane saglasne su da će raditi na ostvarenju zajedničkog cilja - promovisanje energetske efikasnosti u zgradarstvu, korišćenje obnovljivih izvora energije i ostvarivanja svojih strateških interesa.

Potpisnice sporazuma će sarađivati na projektima u oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i podizanju nivoa energetske efikasnosti kod privrednih subjekata, javnih preduzeća i ostalih zainteresovanih subjekata.
- PKV u potpunosti prepoznaje značaj energetske efikasnosti za privredu, a samim tim i za naše celokupno društvo. Energetska efikasnost može značajno doprineti smanjenju troškova privrednih društava i doprineti njihovom boljem finansijskom stanju i povećanju konkurentnosti - naglasio je predsednik Vučurević.
Onje dodao da PKV uviđa važnost postojanja Klastera za energetsku efikasnost i istakao da je i do sada PKV podržavala njegov rad.
- Potpisivanjem Sporazuma verujem da će naša saradnja preći na viši nivo - najavio je Vučurević.
Prof. dr Zavargo rekao je da je potpisivanje Sporazuma sa PKV od izuzetne važnosti za Udruženje „Klaster za energetsku efikasnost“.
- PKV smatramo prirodnim partnerom i veoma važnim u realizaciji ciljeva Udruženja: povećanje energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, korišćenja obnovljivih izvora energija i njihovo promovisanje. Smatramo da ćemo postavljene ciljeve uspešnije ostvariti u saradnji sa PKV. Uspešnost naše saradnje biće svakako od koristi kako za privredu, tako i za društvo u celini - naglasio je prof. dr Zoltan Zavargo.
Svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji održano je u okviru druge vanredne sednice Skupštine Udruženja „Klaster za energetsku efikasnost“.

Jovana Apić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com