Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TOS kampanja za letnju turističku sezonu je uveliko u toku

TOS kampanja za letnju turističku sezonu je uveliko u toku

  • PDF

Turistička organizacija Srbije (TOS) u toku letnjeg perioda vrlo je aktivna na promociji turizma Srbije a u sklopu kampanje „Vidi Srbiju…savršen odmor je nadohvat ruke“ .
Kampanja u regionu sastoji se iz nekoliko elemenata: medijske kampanje putem televizijskih kanala, digitalnih bilborda, oglašavanja na „on-line“ portalima, „on-line“ medijima kao i na „outdoor“ promotivnim aktivnostima.

U saradnji sa partnerima na lokalnom nivou, turističkim organizacijama, Udruženjem hotelijera i restoratera Srbije „Hores“, TOS je predstavio turističku ponudu naše zemlje i pozvao inostrane goste iz zemalja regiona Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine da provedu svoj odmor ili deo odmora u Srbiji a u okviru kampanje sledi i predstavljanje turističke ponude Srbije u Rumuniji, Crnoj Gori, Mađarskoj i Grčkoj.
Akcenat ovogodišnje promocije turizma Srbije na regionalnim turističkim tržištima jeste manifestacioni turizam sa posebnim fokusom na festivale: „Exit“, „Guča“, „Belgrade beer fest“, „Nišville jazz festival“ i „Nušićijada“ kao i na promociji celokupne turističke ponude.
U okviru kampanje „Vidi Srbiju“ Turistička organizacija Srbije 8. juna 2017. godine predstaviće turističku ponudu Srbije i u Rumuniji, Temišvaru i organizovati Prezentaciju za turooperate i medije uz gastronomsku ponudu Srbije kao i promotivni događaj.
Pored Turističke organizacije Srbije svoju ponudu u Temišvaru predstaviće i turističke organizacije Beograda, Dragačeva, Novog Sada, Zlatibora, Raške, Leskovca, Niša i Vršca a promotivni događaj upotpuniće i koncert trubačkog orkestra iz Guče, jazz orkestra ispred festivala Nišvil kao i tamburaški orkestar iz Vojvodine. Promocija u Temišvaru se realizuje uz pomoć i podršku Konzulata RS, kao i predstavnika srpske dijaspore.
Broj gostiju iz zemalja u okruženju u Srbiji u konstantnom je porastu poslednjih nekoliko godina, a o njihovom značaju za turizam Srbije govori činjenica da gosti iz navedenih zemalja čine preko 50% svih inostranih turista u Srbiji. Pozitivni trendovi nastavljeni su i u 2017. godini. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu januar-april 2017. godine u Republici Srbiji boravilo je 352.961 inostranih turista ili 15% više nego u istom periodu prošle godine.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com