Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna akademija uručila sertifikate Žan Mone modula

Privredna akademija uručila sertifikate Žan Mone modula

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, u sredu, 14.06.2017. godine, održana je svečana dodela sertifikata polaznicima drugog ciklusa predavanja u okviru Žan Mone modula - Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.

Drugi ciklus predavanja, koja je održao rukovodilac projekta prof. dr Vladimir Medović, prevashodno je bio usmeren na bolje razumevanje procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji i uticaj tog procesa na različite oblasti društvenog i ekonomskog života. Као rezultat predavanja, polaznici su osposobljeni da kompetentno raspravljaju o procesu koji је direktno ili indirektno povezan sa pristupanjem Srbije Evropskoj uniji.
Rektor Univerziteta Privredna akademija, prof. dr Mirko Kulić, čestitao je svim polaznicima na uspešno završenom kursu i svečano im uručio sertifikate.
- Očekujem da će vam ovi sertifikati biti od pomoći da se nađete među prvima koji će biti sposobni da kako teorijski, tako i praktično, doprinesu uspešnoj implementaciji svih dobrih stvari iz Evropske unije u našoj zemlji - naglasio je rektor Univerziteta.
Prof. dr Vladimir Medović, pozdravio je sve prisutne i naglasio:
- Žan Mone modul Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji posvećen je promovisanju visokih standarda u nastavi i istraživanju Evropske unije. Imajući u vidu da je ovo jedini projekat odobren u ovom pozivu u Republici Srbiji ovim se dodatno potvrđuje ugled i stručnost Univerziteta Privredna akademija i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u oblasti istraživanja evropskih integracija.
Jean Monnet je akcija u okviru Erasmus + programa počev od 2014. godine, a koja je dizajnirana sa ciljem da promoviše izvrsnost u nastavi i istraživanju u oblasti studija Evropske Unije širom sveta. Evropski modul je projekat u okviru Žan Mone potprograma i sastavni je deo Programa za celoživotno učenje (Lifelong learning Programme). Jean Monnet modul je kratak nastavni program(ili kurs) u oblasti studija Evropske Unije na visokoškolskoj ustanovi u trajanju od 3 godine. Osnovni cilj Žan Mone potprograma je pružanje podrške nastavi i istraživanju u oblasti studija Evropskih integracija na nivou visokoškolskih institucija unutar i van Evropske unije. Univerzitet Privredna Akademija, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment je aplicirao na poziv Erasmus+ Programme/Jean Monnet Activities Selection 2015 - Call for Proposals ref. EAC/A04/2014 sa projektom “The Accession of Serbia to the European Union” koji je uz visoke ocene odobren od strane Evropske komisije. Projekat će biti kofinansiran od strane Evropske komisije. Odobreni predavači na modulu su prof. dr Vladimir Medović (rukovodilac projekta) i prof. dr Jelena Vapa-Tankosić.
Osnovna svrha projekta je da promoviše ideju evropskih integracija i regionalne saradnje, kao i da i doprinese širenju znanja o institucionalnim vezama između Srbije i Evropske unije, pravnim i ekonomskih instrumentima procesa stabilizacije i pridruživanja i postupku i uslovima ulaska u članstvo EU. Na taj način projekat će doprineti povećanju kvaliteta postojećih akademskih kurseva o evropskim integracijama. Relizacija projekta je započeta sa prvim predavanjem 08.12.2015. godine. Ciljna grupa Projekta su studenti osnovnih, master i doktorskih studija, koji će dobiti neophodna teoretska i praktična znanja, kao i veštine, za koje će im obezbediti dalji karijerni razvoj. Posebna pažnja će biti posvećena društvenim grupama čije aktivnosti su od značaja za širenje informacija o EU (novinari, članovi profesionalnih udruženja, članovi nevladinih organizacija...).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com