Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine u poseti subotičkoj privredi

Privredna komora Vojvodine u poseti subotičkoj privredi

  • PDF

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučureviće i sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Slavica Hajder posetili su u utorak, 20. juna 2017. godine DOO za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić i Zdravstvenu ustanovu „Gudvil (Goodwill) apoteka Subotica“.
Predsednik Vučurević predstavio je privrednicima jedinstveni komorski sistem i novu organizacionu šemu Privredne komore Vojvodine. Istakao je da sada u Privrednoj komori Vojvodine postoje tri udruženja – usluge, industrija i poljoprivreda, a najavio je i formiranje grupacija unutar udruženja u narednom periodu.

- Grupacije su oblik neposrednog povezivanja članova Privredne komore Vojvodine u okviru udruženja, a privredni subjekti sa teritorije AP Vojvodine će kroz rad grupacija, imati više mogućnosti da iskažu konkretne probleme sa kojima se susreću u poslovanju, naglasio je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.
Cilj „Park Palića“ je povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turističke destinacije Palić, uspostavljanje efikasnog sistema upravljanja destinacijom, povećanje prihoda ostvarenih od turizma kroz povećanje broja turista u turističkoj destinaciji, povećanje broja zaposlenih kao rezultat ulaganja u turističku i komunalnu infrastrukturu, porast nivoa turističke aktivnosti kroz unapređenje investicione klime.
U 2016. godini, Palić je posetilo ukupno preko 28.000 turista, što je za 7,8 odsto više nego prethodne godine. Oni su ostvarili 7,6 odsto više noćenja nego prethodne godine, a povećao se i broj domaćih turista. Ove godine na prvomajskom uranku bilo je prisutno preko 70.000 posetilaca (iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Bugarske).
Prva „Gudvil apoteka“ otvorena je kod nas 2009. godine, a na tržištu Srbije, u više od 50 gradova, danas postoji 135 „Gudvil apoteka“. Prateći svetske trendove na polju zdravlja, stručni kadar Apoteke intenzivno radi na promociji zdravlja, zdravog života i navika, zdravstvenom vaspitanju i edukaciji stanovništva, sa ciljem prevencije bolesti i očuvanju zdravlja građana.
Privredna komora Vojvodine nastaviće da obilazi privredne subjekte na teritoriji AP Vojvodine i u narednom periodu. Privredna komora Vojvodine je Vaš pouzdan partner.

Jovana Apić, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com