Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Gorući problemi koje istražuju naučnici u Novom Sadu

Gorući problemi koje istražuju naučnici u Novom Sadu

  • PDF

Organizatori novosadske manifestacije “Noć istraživača” su prošle godine svoje sugrađane upoznali sa COOL NAUČNICIMA, a ove godine planiraju da predstave HOT NAUKU!! Pripreme su u toku, čeka nas “vruća” noć u septembru.

Iako su tekovine nauke sastavni deo naših života, njen konkretan značaj nije uvek jasan široj javnosti, pogotovo kada kritičko mišljenje remete teški ekonomski uslovi u kakvim se nalazi Srbija. Pored toga, često se može čuti da nauka kojom se bave naučnici kod nas, nije dovoljno interesantna i konkurentna i da je sveukupno na nižem nivou od najnovijih svetskih trendova i istraživanja.
NOĆ ISTRAŽIVAČA NOVI SAD, želi to da promeni. Ove godine se predstavlja i promoviše aktuelna nauka kojom se bave istraživački timovi PMF-a. Želja je da šira javnost sazna da se i naučnici koji rade u Srbiji bave interesantnim temama i pokušavaju da reše goruće probleme. Zato se pozivaju istraživači koji se bave temama i problemima koji su od značaja za širu javnost i trenutno aktuelnim temama na svetskoj naučnoj sceni, da se prijave na konkurs PMF-a. Istraživači mogu biti sa različitih insitucija, iz različitih laboratorija i sa različitih katedri, ali se mogu prijaviti i kompletne laboratorije i katedre. Dakle, istraživačka grupa ne mora biti formalna, niti mora biti trajna (može biti grupa oformljena za saradnju na samo jednom radu).
Prijavljene istraživačke grupe i njihov rad će biti promovisani ovog leta na razne načine, sve do samog događaja, u petak, 29. septembra, u novosadskom tržnom centru BIG.
Kontakt za više informacija - programski direktor manifestacije prof. dr Tijana Prodanović Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com